Рецепт дня: новорічні шишки

0
1
Рецепт дня: новорічні шишки
Тістечка "Шишки" – рецепт ефектного новорічного десерту, який прикрасить святковий стіл та створить особливий настрій.

Про це пише ITV.

Інгредієнти на 6 порцій

250 г Пісочне печиво
3 ст. л. Варене згущене молоко
100 г Вершкове масло-100 г
2 ст. л. Какао
3 шт. Соломка
120 г Кукурудзяні пластівці
30 г Цукрова пудра

Спосіб приготування.

Крок 1. Пісочне печиво (250 г) складаємо у чашу блендера та подрібнюємо у дрібну крихту. Печиво можна подрібнити качалкою або пропустити через м'ясорубку. Разом із печивом можна подрібнити улюблені горіхи.

Крок 2. Додаємо до пісочної крихти розм'якшене вершкове масло (100 г), варене згущене молоко (3 ст. л.) та какао (2 ст. л.). Печиво і варене згущене молоко бувають різними, тому можна додати частину печива, перемішати масу, а вже потім дивилюся чи потрібно додавати крихту, що залишилася.

Крок 3. Добре перемішуємо інгредієнти до однорідної, досить густої маси, з якої можна зліпити основу для "Шишки" і яка при цьому добре тримає форму і не "пливе".
Як основу для тістечок можна використовувати будь-яку солодку масу, яка підійде для ліплення шишок, наприклад, будь-який рецепт шоколадної ковбаски, тістечка "Картопля", основу для цукерок і навіть марципан.

Крок 4. Формуємо з маси основу для майбутнього тістечка. Для того щоб краще зафіксувати "Шишку" можна використати соломку соломку. Але якщо у вас вийшла хороша, густа основа, то можна обійтися без соломки. З цих інгредієнтів, залежно від розміру, виходить 6-7 шишок.

Крок 5. Починаючи з основи майбутньої шишки прикрашаємо її шоколадними кукурудзяними пластівцями. Нижній ряд найкраще формувати якомога ближче до основи, тоді солодка маса менше стикатиметься з тарілкою і десерт буде легше відліпити від неї. Якщо ви не знайшли шоколадні пластівці, то можна використовувати звичайні кукурудзяні. Для більш натурального кольору можна перемішати з какао. Ще можна прикрасити готову шишку розтопленим шоколадом. Чим більше форма пластівців схожа на хвойні луски, тим натуральніше буде виглядати десерт.

Крок 6. Прикрашаємо пластівцями всю шишку і зрізаємо зайву частину соломки. За бажання соломку відразу поламати шматочки потрібного розміру, а вже потім ліпити на ній основу для шишки. Під час ліплення лусочки можуть виглядати не дуже охайно, нехай це вас не лякає.

Крок 7. Останні три лусочки викладаємо трохи внахлест, щоб приховати основу шишки. Притискаємо тістечко з усіх боків і збираючи лусочки разом, надаємо йому потрібної форми. Перед подачею відправляємо десерт в холодильник на 30-60 хвилин, щоб основа трохи затверділа і краще тримала форму.

Крок 8. Тістечка "Шишки" готові. Перед подачею «шишки» посипаємо цукровою пудрою та отримуємо ефектний та яскравий десерт, який стане чудовою прикрасою для святкового столу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні