Лікарі застерігають від використання небезпечного медичного препарату

0
2
Лікарі застерігають від використання небезпечного медичного препарату
За словами лікарів, популярний лікарський засіб "Бетадин", який використовують для профілактики COVID-19, є небезпечним. Цей препарат не може захистити від коронавірусу, а й може спровокувати появу проблем зі здоров'ям. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Health.

У соціальних мережах поширюють інформацію про те, що полоскання горла "Бетадином" вбереже від інфікування коронавірусом, але це не так.

Цей препарат містить йод, який є небезпечним та не запобігає інфікуванню COVID-19.

"Немає жодних доказів того, що "Бетадин" впливає на коронавірус", - зазначає старший науковий співробітник центру безпеки здоров'я Джона Хопкінса - Амеш А. Адаля.

Отже, "Бетадин" - це торгова марка хімічної сполуки, яка має назву повідон-йод або йодоповідон. Рідина має коричневий колір. Його використовують як місцевий антисептик, що може стерилізувати звичайні порізи й подряпини, або очищати шкіру перед накладенням швів або хірургічними процедурами. Також його використовують для полоскання горла при болю. Проте при полосканні горла він може потрапити в організм та викликати розлад шлунково-кишкового тракту.

Високі дози повідон-йоду також можуть викликати проблеми з нирками, а також привести до потенційних порушень функції щитовидної залози.

До того ж через нього може потьмяніти колір слизових оболонок і шкіри людини. Йод також може викликати подразнення легенів і задишку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні