15 мутацій «Дельти»: інфекціоністка розповіла, як уберегтися

3
6
15 мутацій «Дельти»: інфекціоністка розповіла, як уберегтися
Штам коронавірусу "Дельта" має близько 15 різних мутацій, дві з них допомагають вірусу уникнути природних та поствакцинних антитіл.

Про це у Facebook написала головний інфекціоніст МОЗ Ольга Голубовська.

Одна з мутацій підсилює "прилипання" вірусу до людських клітин. Серед основних клінічних симптомів "Дельти" Голубовська відзначила підвищення температури, інтоксикацію, ранні вірусні пневмонії, які можуть призводити до зниження сатурації буквально на 4-5 день від дебюту клінічних симптомів.

"Якщо людина вакцинована один раз, ефективність вакцинації становить близько 30% для запобігання хворобі і 75% для запобігання госпіталізації (дані Великої Британії). Після двох доз вакцини це співвідношення збільшується до 80% і 94% відповідно", - переконує інфекціоніст.

Вона також дала низку порад українцям у зв'язку з потраплянням в країну штаму "Дельта":

- зустрічатися з новими штамами вірусу треба, маючи імунітет;

- гуморальний імунітет після хвороби, за даними ряду досліджень,
триває не менше 11 місяців, пріоритет у вакцинації треба віддавати неімунним, особливо з груп ризику;

- поки ще все відносно спокійно - вакцинуйтеся і довакцинуйтеся, хто вже отримав першу дозу;

- після вакцинації не забувайте посилювати засоби індивідуального захисту протягом першого тижня, особливо якщо вона припадає на період інтенсивного зростання захворюваності, бо ви вразливі до інфікування - уникайте людних місць, носіть маски;

- важливі оздоровлення, правильне харчування, повноцінний сон.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Явно лобіює чиїсь інтереси, або просто піариться. Спостерігаючи за «самою передовою та хитрожопою» державою ісраїлем, котрий чванився найуспішнішою вакцинацією - маємо: авіарейси з України до ісраїлю були під забороною, і в ісраїлі іде наступна хвиля захворюваності. Де ефект вакцинаціі? Наша ж іванофранківщина перехворіла цілими районами і мають колективний імунітет = люди стали сильніші. Так хто молодець?
Відповісти
У кожного своя правда. Кожна людина має право думати по-своєму, як йому Господь підказує. У тебе Арафат - своя правда, у мене своя, а у Ольги Голубовської своя правда. Так хто з нас правіший ??? Візьміть нас і розсудіть.
Відповісти
Я виходжу з принципу, що в нас - демократична країна і кожен має право на власну думку та свободу її висловлювати. Тому твій допис - просто ні про що.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні