--> Найпоширеніші симптоми «Омікрону»: хто перебуває у зоні ризику | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Найпоширеніші симптоми «Омікрону»: хто перебуває у зоні ризику

1
0
Найпоширеніші симптоми «Омікрону»: хто перебуває у зоні ризику
У світі наразі продовжують досліджувати та вивчати новий штам коронавірусу «Омікрон». Проте вже є перші дані про симптоми, які зустрічаються найчастіше.

Про це пише 24 канал.

Проте попри численні дослідженні наразі немає інформації про важкість інфекції, яку спричиняє «Омікрон». Попередні дані свідчать, що нових незвичних симптомів у хворих на цей штам – не спостерігається.

Головні симптоми «Омікрону»

нежить (73%);

головний біль (67,5%);

втому (63,5);

чхання (60%);

біль у горлі (59,6%).

Проте суттєвої відмінності від симптомів штаму «Дельта», який наразі домінує в Україні не виявили. Фіксуються такі симптоми:

кашель (43,5%);

хриплий голос (35,7%);

озноб чи тремтіння (30%);

лихоманка (29,4%);

втрата/спотворення нюху та/або смаку (23,7%).

Зігідно з іншими даними люди, які інфіковані штамом «Омікрон», у порівнянні з «Дельта», вдвічі рідше потребують госпіталізації та на 75% рідше потрапляють в реанімацію.

Хто перебуває у небезпеці

Попри те що симптоми «Омікрону» здаються схожими на застуду, новий штам також може спричиняти тривалі наслідки для здоров'я, госпіталізацію та летальні випадки.

Через стрімке поширення «Омікрону» у небезпеці перебувають ті, хто не пройшов принаймні базового курсу вакцинації проти коронавірусу,
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Болезнь серьезная независимо от штамма. Когда болела, доктор сразу предупредил - после выздоровления следить за состоянием здоровья и обязательно нужно пройти контрольное обследование легких, а также желательно обследовать сердце и другие органы, особенно если есть хронические заболевания. Примерно через месяц после выздоровления записалась онлайн на КТ легких в Киеве в Голосеевском районе, подробности о диагностике можно узнать здесь https://vartaclinic.com.ua/ru/kompyuternaya-tomografiya-legkih-kiev/ В последнее время всё чаще выбираю частную медицину, там и врачи повнимательнее, и оборудование получше, и в очередях не нужно стоять. Выяснилось, что с легкими проблем нет, но я всё равно решила пройти курс восстановительной терапии, сейчас есть программы, разработанные для борьбы с постковидом. Можно выбрать программу только для восстановления легких, а можно пройти комплексную терапию для восстановления всего организма. Выбрала первый вариант, потому что второй дороговато))) Поделитесь, как вы перенесли ковид, были ли осложнения? Как проходило восстановление после болезни?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні