2020 рік увійшов у трійку найспекотніших в історії

0
-4
2020 рік увійшов у трійку найспекотніших в історії
2020 рік увійшов у трійку найспекотніших в історії метеоспостережень. Про це сказано в доповіді Глобальний клімат Всесвітньої метеорологічної організації, повідомляє ТАСС в понеділок, 19 квітня.

"Пов'язане з пандемією уповільнення економіки не змогло зупинити зміну клімату", - сказано в доповіді.

У дослідженні сказано, що "2020 рік був одним із трьох найспекотніших в історії метеоспостережень, незважаючи на охолоджуючий ефект від явища Ла-Нінья".

Генсекретар ВМО Петтері Таалас нагадав, що потепління клімату призводить до почастішання стихійних лих, що впливають на людей та економіки країн.

"Негативна тенденція в кліматі продовжиться в наступні десятиліття, навіть якщо люди матимуть успіх у стримуванні потепління. Одним із кращих способів адаптації до цієї ситуації буде інвестування в засоби спостереження та раннього оповіщення про природні катаклізми", - сказав Таалас.

Як наголошено в доповіді ВМО, середня глобальна температура зараз на 1,2 градуса вища, ніж температура в доіндустріальну епоху.

"Десятиліття з 2011 по 2020 рік було найспекотнішим в історії метеоспостережень", - додали в ВМО.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні