Шахраї вигадали нову схему обману українських туристів

0
-4
Шахраї вигадали нову схему обману українських туристів
В Україні розкрили нову схему шахрайства щодо туристів. Потрапивши на таку, можна втратити гроші і лишитися без відпочинку.

Так, у Яремче в Івано-Франківській області нібито здається будинок, уся інформація про нього разом із фото розміщена на сторінках в соцмережі. "Власники" просять відвідувачів скинути передоплату на банківську карту в розмірі вартості проживання за одну добу – 3-4 тис. грн, розповів у Facebook Дмитро Виноградов.

На сторінці будинку в Instagram є відгуки нібито відвідувачів, пропонують акції та готові співпрацювати щодо реклами. Крім того, мають 17,5 тис. підписників, що теж додає впевненості майбутнім орендарям.

Але коли мандрівники сказали, що перебувають неподалік і хотіли б подивитися дім, то аферисти одразу заблокували їх. Тоді ошукані поїхали за адресою, яка була вказана на сторінці будинку. З'ясувалося, що ніякого котеджу там і близько немає.

Пізніше користувачам вдалося знайти реальних власників нерухомості, яка нібито здавалася в Яремче. Проте той будинок насправді розташований не в Івано-Франківській області, а в Донецькій. Там набагато більше фото, реальні відгуки та коментарі. Справжні господарі теж знають про цю ситуацію. Проте їх давно заблокували шахраї, тому поскаржитися на сторінку не можуть.

"Очевидно, що напередодні сезону до цієї схеми долучаться і приморські курорти. Тому, перш ніж планувати вояж в невідому локацію, переконайтеся в реальності існування місця, не переводьте ніяких передоплат незнайомим людям, перевірте інформацію в гуглі і картах", – радить Виноградов.






Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні