В Україні почав діяти адаптивний карантин

0
-5
В Україні почав діяти адаптивний карантин
В Україні починає діяти адаптивний карантин і вводиться "жовтий" рівень епідеміологічної небезпеки. Про це в середу, 24 лютого, нагадує Інтерфакс-Україна.

Так, згідно з постановою уряду №104 від 17 лютого, на території країни, як і раніше, будуть діяти чотири рівні епідеміологічної небезпеки: "зелений", "жовтий", "оранжевий" і "червоний".

Нові карантинні обмеження триватимуть з 24 лютого до 30 квітня. Однак, найімовірніше, це не кінцева дата. В уряді неодноразово озвучували припущення, що з карантином Україна буде жити весь 2021 рік.

Більшість областей спочатку віднесли до жовтої зони. Потім рівень небезпеки будуть змінювати, виходячи з числа випадків інфікування коронавірусом.

Обмеження червоної зони будуть вводити в разі, якщо хоча б два з п'яти показників перевищать норму і виникне "загроза колапсу медичної системи". Зокрема, мова йде про такі критерії:

зайнятість ліжок з киснем в області вища 65%;
кількість госпіталізованих в області - 60 осіб на 100 тисяч жителів за останні 7 днів;
зростання кількості госпіталізацій щонайменше в два рази за останні 7 днів;
кількість тестувань в області (експрес- та ПЛР-тестування) за останні 7 днів - не менше 300 на 100 тисяч жителів;
кількість позитивних ковід-тестів в області - понад 20% за останні 7 днів.

До помаранчевої зони потраплять області, в яких норму перевищить тільки один з вищевказаних показників.

Зелену зону можуть ввести, якщо рівень захворюваності на ГРВІ та грип щонайменше в 13 областях не буде перевищувати 50% від епідпорогу, передбаченого для області; коефіцієнт виявлених випадків COVID-19 не перевищуватиме 5% від числа тестувань.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні