У Луцьку проїзд у маршрутці коштуватиме 8 гривень?

3
-2
У Луцьку проїзд у маршрутці коштуватиме 8 гривень?
Луцькі перевізники хочуть підняти вартість проїзду в маршрутках до восьми гривень за поїздку. З такою пропозицією вже звернулися до Луцької міської ради.

Інформує Суспільне.

Суспільне зібрало думки лучан та перевізників, які виступили з такою ініціативою. А також дізналися, чи піде на зустріч перевізникам Луцькрада.

З пропозицією про підняття вартості проїзду в міську раду звернулося п'ять луцьких перевізників. Кореспонденти зателефонували керівнику найбільшого автотранспортного підприємства "Санрайз" Миколі Лисеюку, 48 автобусів якого курсують містом. Підприємець відмовив Суспільному в коментарі.

Із п'яти ініціаторів ідеї, прокоментував ситуацію лише Олександр Кашуба, який має чотири автобуси на 11-у маршруті. З його слів, один автобус за день заробляє майже три тисячі гривень.

"1300 – заправка йде стабільно, 1000 – зарплата водія. І ремонт машини й податки – ще 1000. Треба 3500 собівартість. Це без оновлення парку, без ремонту автомобілів такого капітального. Зараз ми їздимо по 5 грн – тому що 10 % Сіті Кард забирає", - каже перевізник. Зізнається: 30 - 40 % пасажирів досі платять готівкою.

За пасажиропотоком і оплатою стежать у міській раді, каже директор департаменту економічної політики Борис Смаль. З його слів, минулої п'ятниці контролери зафіксували в одного із перевізників, що 88% пасажирів розраховувалися готівкою.



Зі слів Бориса Смаля, пропозицію перевізників щодо здорожчання проїзду у міській раді наразі вивчають. Найближчого місяця, каже, вартість проїзду не підійматиметься. Рішення щодо нової ціни має ухвалити виконавчий комітет міської ради.

Нагадаємо, наразі у Луцьку вартість поїздки у маршрутці для дорослих коштує 6 гривень, учбовий квиток - 3. Востаннє ціну на проїзд в обласному центрі підіймали в травні 2019.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ого, тисяча гривень в день зарплата водія, а возять людей наче дрова!І Європи не треба
Відповісти
За що там давати 8 грн. Перед останнім підняттям ціни, вони обіцяли відремонтувати автобуси, а у відповідь нічого не зробили, страшно їздити в тих маршрутках. Може скажете, що мало людей їде, бо тільки сидячі(через карантин). То порахуйте ввечері і зранку, як їдуть люди на роботу, маршрутки переповненні. 3500-4000 це мінімум по сітікарт, самі говорять, що 40% а по факті і 80 платить готівкою, візьмем ще +50%. Вийде 6000. 3500 оцінили собівартість( хоч це не правда, але багато писати), окей. Чистими залишиться 2 500 грн. в день. 30*2500=75 000грн. Хіба вам мало??? 2 700$? Оголосіть тендери чесні і зайдуть перевізники з інших міст і будуть по 6 грн возити і дякувати. Наші вже обнагліли.
Відповісти
Маршрутки по 8 гривень, а самі маршрутки гамно.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні