Як поява нових маршруток вплине на вартість проїзду та пільговиків

0
-1
Як поява нових маршруток вплине на вартість проїзду та пільговиків
В уряді хочуть, щоб перевізники отримували гроші за обслужені кілометри незалежно від кількості та категорій пасажирів.

Таким чином хочуть запобігти дискримінації пільговиків, повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій у Facebook.

З його слів, про це йдеться у відповідному законопроєкті про реформу автотранспорту.

"Відходимо від принципу "скільки перевізник зібрав з пасажирів та отримав компенсацію за пільговиків - стільки витратив на автобуси, зарплати та обслуговування". Пропонуємо перейти на закупівлю транспортної послуги через відкриту конкуренцію на Prozorro щодо обслуговування конкретної кількості кілометрів маршруту", - йдеться у повідомленні.

Він пояснює, що новий принцип купівлі транспортної послуги не означає, що вартість проїзду автоматично підвищиться. З його слів, міста надалі будуть самостійно вирішувати питання щодо цін на квитки.

"Завдяки реформі автотранспорту міста отримають можливість компенсувати раніше неприбуткові маршрути, платити справедливу ціну за послугу перевезення пасажирів та завдяки цьому вимагати якість. Тобто наявність валідаторів та трекерів, автобусів, не старіших, ніж уточнена у Постанові КМУ кількість років, та штрафувати при невиконанні умов", - зазначає Криклій.

З його слів, законопроєкт поки передбачає можливість переходити на нові принципи містам, які до цього готові та фінансово спроможні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні