Як відомі волиняни в ополонці купалися. ФОТО

6
6
Як відомі волиняни в ополонці купалися. ФОТО
«Христос хрещається! У річці Йордан!»: саме так вітаються сьогодні православні. 19 січня християни східного обряду відзначають Хрещення Господнє або Богоявлення.

Останніми роками пірнання в ополонку на Водохреще стало справжнім трендом. Хтось занурюється у крижану воду, аби випробувати силу волі, хтось у такий спосіб загартовується, хтось прагне очиститися від гріхів, адже вважається, що освячена у ці дні вода має неабияку силу, пишуть Волинські Новини.

Цього дня соцмережі рясніють світлинами та відеороликами сміливців, які охоче діляться емоціями після пірнання у йорданську воду. Чимало поміж них і відомих людей.

Із купання в ополонці день розпочав міський голова Луцька Ігор Поліщук.

«Вітаю усіх із Хрещенням Господнім! Христос хрестився!» – написав мер у Facebook.



Його колега із Нововолинська Борис Карпус також традиційно розпочав водохрещенський ранок екстремально.

«Занурився в крижану воду з надією, що її цілюща сила додасть сил і енергії на нові звершення і добрі справи, – написав міський голова Нововолинська у Facebook. – Друзі! У цей прекрасний день бажаю всім міцного здоров’я, бадьорості духу і гарного настрою!».



Пірнав цього дня і депутат Верховної Ради Вячеслав Рубльов.

«Христос хрещається! В ріці Йордані! Моя традиція, яку я не порушую та щороку дотримуюся – купатись на Водохреще в ополонці. Вірю, що це додає здоров'я на цілий рік. Зі святом, друзі!» – написав у Facebook волинський нардеп.

Позитивними враженнями поділився і депутат Волинської обласної ради Олександр Пирожик, який пірнав у вишиванці.

«Неймовірні відчуття піднесення від Водохресної купелі!!! Благодатна джерельна вода в Баєві поблизу Луцька підносить дух до небес! Христос хрещається! P.S. Лише згодом помічаєш, що твої відчуття підкреслює намолений ореол місцевого храму. Дякую за все, Господи!» – написав обранець громади у своєму Facebook.



Не злякала сувора зимова погода й очільника Зимнівської громади В’ячеслава Католика.

«Нехай здоров'я та дух будуть міцним у вас та у ваших родинах. Христос хрестився! В річці Йордан!» – поділився він у Facebook.



А ось депутат Луцької міської ради Андрій Авраменко цього дня поділився з друзями у Facebook цікавими спогадами із занурення в ріку Йордан.



Мінус 21 морозу зафіксував термометр в ту мить, коли в ополонку пірнав депутат Луцької міськради Олександр Ніколайчук.



«Зі святом Водохреща! А ви сьогодні скакали в ополонку? Мінус 19!» – написав у Facebook депутат Волинської обласної ради Андрій Козюра.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Псевдо-релігійне позерство
Відповісти
Єдина ціль - звернути на себе увагу Бо ж "відома людина" Порожнеча.
Відповісти
відмороженість у діях нового вмера відчувається
Відповісти
То не не відомі люди, то позоріще Волині!?!
Відповісти
То не відомі люди, то позоріще Волині!?!
Відповісти
То якась психопатія...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні