На Водохреще рятувальники будуть стежити за безпекою волинян. ФОТО. ВІДЕО.

0
2
За безпекою волинян під час водохрещенських купань стежитимуть фахівці оперативно-рятувальної служби.

Про це розповів речник обласного управління ДСНС Волині Володимир Нестеров, - пише "Суспільне".

Біля кожної ополонки чергуватимуть чотири рятувальники та фельдшер. Начальник водолазно-рятувального відділення Андрій Левчук розповів, що в рятувальників є усе необхідне водолазно-рятувальне та аварійно-рятувальне спорядження: рятувальні круги, кінці Александрова, рятувальні ноші.



Медик обласного управління ДСНС Петро Савчук говорить: люди, які не пірнають в ополонку щодня, спочатку повинні зробити фізичні вправи, аби розігнати кров по кінцівках.

Із його слів, спершу потрібно зайти у воду до пояса, потім – по груди, і бажано не пірнати з головою. Каже: це може викликати різкий спазм судин і порушення кровопостачання головного мозку.

Занурюватися в ополонку потрібно у спеціально облаштованих місцях. У Луцьку, каже речник управління ДСНС Волині Володимир Нестеров, таких буде два – на міському пляжі біля річки Стир та на Теремнівських ставках.

Директор Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимир Шмаль розповів Суспільному, що за офіційним зверненням місцевої влади на час проведення Водохрещенських купань в області будуть зарезервовані карети швидкої, які будуть готові виїхати на місце нещасного випадку.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні