Чому жінкам на карантині важче, ніж чоловікам

0
-2
Чому жінкам на карантині важче, ніж чоловікам
Під час карантину чоловіки підсвідомо очікують, що їхні дружини одночасно займатимуться домашнім побутом, дітьми та віддаленою роботою.

Наразі кожна п'ята мама не встигає по роботі. Кожна друга боїться, що обов'язки по догляду за дітьми призведуть до негативного ставлення до неї як працівника. 71% попросили відпустку на час локдауну, але їм відмовили роботодавці, пише The Guardian із посиланням на дослідження Британського конгресу тред-юніонів.

Опитування щодо того, як догляд за дітьми на карантині впливає на робоче життя, пропонували не лише жінкам, а й чоловікам. Але більшість із них заявили, що у їхньому житті нічого принципово не змінилося. Сучасні погляди на чоловічу та жіночу ролі у суспільстві зникають, коли дружина вимушена працювати вдома.

Згадати про гендерну рівність та розподілити обов'язки порівну пропонує британський професор філософії Джон Каддебек. Він стверджує, що карантин – унікальна можливість для чоловіків сказати "так" батьківству.

Експерт також радить дати дружині відчуття, що ви – єдина команда та взяти на себе ті обов'язки домашнього побуту, які найбільше її турбують. Часто це буде саме догляд за дитиною.

Віддалена робота - це можливість більше часу проводити з родиною та почати готувати разом із дружиною, навести порядок у власних речах та змайструвати з малечею годівницю для птахів.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні