У країні введуть вакцинацію трьома дозами

1
-6
У країні введуть вакцинацію трьома дозами
У Швеції найближчим часом дозволять щеплення третьою дозою вакцини проти COVID-19. Водночас вакцинація бустерною дозою буде доступна певній категорії людей.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Агентство громадського здоров'я Швеції повідомило, що розглядає вакцинацію проти коронавірусу трьома дозами літнього населення.

"Шведам, які входять до груп ризику, вірогідно, незабаром запропонують зробити третє щеплення від COVID-19", – йдеться у повідомленні.

Коли розпочнуть вакцинацію третьою дозою

Зазначається, що бустерну дозу можуть почати пропонувати восени жителям будинків догляду, людям, старшим 80 років, та особам із дуже ослабленою імунною системою.

В Агентстві громадського здоров'я Швеції також припустили, що у 2022 році до вакцинації третьою дозою препарату можуть залучити й інші групи населення.

"Утім, їх перелік поки невідомий та залежатиме від багатьох факторів, зокрема від поширення нових штамів вірусу та даних досліджень щодо ефективності вакцин із плином часу", – наголосили в МОЗ Швеції.

Що відомо про вакцинацію трьома дозами

З 1 серпня в Ізраїлі дозволили вакцинувати від COVID-19 третьою дозою людей старше 60 років. Третє щеплення зможуть зробити ті, хто отримав другу дозу не менше ніж за п'ять місяців до цього.\
Результати досліджень показали, що бустерна (третя) доза вакцини від Pfizer, яку вводили через 6 місяців після другого щеплення, збільшує кількість антитіл в 5 – 10 разів у порівнянні з першими двома ін'єкціями.

У Всесвітній організації охорони здоров'я раніше закликали заможні країни не починати вакцинацію третіми дозами препаратів проти коронавірусу, поки бідніші країни не мають доступу до них.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
і шо ві там цацкаєтєсь !!!!! 10 доз сразу - и вперьод ногами.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні