--> Україна планує залучити близько 140 млн доларів на вакцинацію від COVID-19 | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Україна планує залучити близько 140 млн доларів на вакцинацію від COVID-19

0
1
Україна планує залучити близько 140 млн доларів на вакцинацію від COVID-19
У Міністерстві охорони здоров’я планують залучення кредитних коштів у розмірі близько 140 млн доларів від Світового банку та Європейського банку реконструкції та розвитку для вакцинації українців від COVID-19. Про це в ефірі одного з телеканалів заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Повідомляє УНН.

“У нас є додаткові кошти. Ми домовилися зі Світовим банком щодо залучення кредитних ресурсів — близько 50 мільйонів доларів. І ще в нас є з ЄБРР також залучення 75 мільйонів євро (близько 90 мільйонів доларів — ред.) саме на питання вакцинації. Мені здається, що суму треба цю збільшувати”, — зазначив Степанов.

Міністр нагадав, що згідно з розрахунками МОЗ, необхідна сума, яка має бути закладена у бюджет на вакцинацію населення від СOVID-19, становить 15,1 млрд грн, тоді як у нинішній редакції проекту Державного бюджету на 2021 рік передбачається лише 2,6 млрд.

Додамо, голова МОЗ заявив, що до бюджету в 156,2 млрд грн, який передбачений на охорону здоров’я на 2021 рік, потрібно додати близько 57 млрд грн.

Максим Степанов також розповів, що у проекті Державного бюджету на 2021 рік не підтримано бюджетний запит МОЗ на підвищення заробітної плати медичним працівникам, а тому він утримався під час голосування за цей документ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні