В Україні вакцини від ковіду продаватимуть на чорному ринку?

0
0
В Україні вакцини від ковіду продаватимуть на чорному ринку?
До початку лютого все буде чітко готове до прийому вакцини і початку вакцинації, зазначив головний санітарний лікар України.

Пише Кореспондент.

Влада не допустить "чорного ринку" вакцин в Україні, заявив заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко. Про це в суботу, 5 грудня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, всі надходження вакцини в Україну будуть чітко відслідковуватися.

Також Ляшко підкреслив, що Україна не буде закуповувати російську вакцину від COVID-19.

"Поставки російських препаратів в Україну заборонені. Ми не завозимо жодного російського препарату, а вакцина - це імунобіологічний препарат", - сказав він.

Також Ляшко зазначив, що Україна в даний час розробляє національний план вакцинації від COVID-19, який буде враховувати як безоплатне отримання вакцини в рамках ініціативи COVAX (8 млн доз), так і закупівлі вакцин (32 млн доз).

"Ми повинні розуміти, що 20 млн осіб вакцинувати непросто. До того ж вакцина відразу не прийде", - пояснив він.

Ляшко повідомив, що МОЗ в даний момент вивчає можливість зберігання вакцини, як на державних, так і приватних складах.

Він повідомив, що вакцинуватися від COVID-19, в першу чергу, будуть понад 402 тис. медпрацівників. Потім вакцину отримають військовослужбовці, які беруть участь в ООС (близько 41 тис. осіб), працівники соціальної сфери і соцпрацівники (156,871 тис. осіб), особи, що проживають в закладах з надання довгострокового догляду та підтримки, а також працівники таких закладів (близько 136, 353 тис. осіб). Також серед перших, хто отримає захист - люди старші 60 років (9,987 млн ​​осіб), вчителі та працівники освіти (понад 1,428 млн осіб), працівники критично важливих структур держбезпеки, зокрема службовці з надзвичайних ситуацій, Нацполіціі, Нацгвардії, СБУ, збройних сил, МВС (всього понад 57-тис. осіб), особи, що знаходяться в місцях позбавлення волі, слідчих ізоляторах, а також працівники цих установ (65,839 тис. осіб), особи від 18 до 59 років з супутніми захворюваннями, що знаходяться в групах ризику щодо розвитку ускладнень COVID-19 (більш 6,37 млн ​​осіб), а також інші особи, які перебувають в групах ризику (1,716 млн осіб).

Ляшко висловив упевненість, що Україні вистачить ресурсів для проведення вакцинації від COVID-19 з урахуванням закладених в проекті держбюджету 2,6 млрд грн, а також кредитних ресурсів міжнародних банків - $ 50 млн від Європейського інвестиційного банку та $ 75 млн Світового банку.

Як повідомлялося раніше, названий термін появи американської вакцини від COVID-19
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні