Влада оприлюднила план виходу з конституційної кризи

0
0
Влада оприлюднила план виходу з конституційної кризи
У п’ятницю пізно ввечері закінчилося засідання Національної ради з питань антикорупційної політики, на якій брали участь президент Володимир Зеленський, прем'єр Денис Шмигаль, спікер Верховної Ради Дмитро Разумков, очільники НАБУ та НАЗК. На ньому присутні шукали якнайшвидший вихід з конституційної кризи.

Повідомляє Українська правда.

Пряма мова Зеленського: "Ця криза вже призвела до дуже серйозних наслідків. Нам коштувало значних зусиль, аби після цього рішення остаточно не втратити підтримку наших міжнародних партнерів, зокрема МВФ, Світового банку та інших інвесторів. Ті, хто брехав у деклараціях за 2017, 2018, 2019 роки, вже не будуть покарані. Робота із запобігання корупції на сьогодні залишається на паузі".

Деталі: Єрмак пояснив, що для виходу з кризи вирішили зробити три кроки:

Відновлення кримінальної відповідальності за навмисне ненадання декларації чи надання неправдивих відомостей у деклараціях. На думку Володимира Зеленського, кримінальна відповідальність за це має бути достатньо суворою.

Відновлення повноважень НАЗК щодо моніторингу електронного декларування та врегулювання питання декларацій суддів.

Врегулювання питання утворення НАБУ та забезпечення гарантії діяльності його директора.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні