--> Як правильно вибрати штучну ялинку?* | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як правильно вибрати штучну ялинку?*

0
-2
Як правильно вибрати штучну ялинку?*
Напередодні зимових свят розповідаємо, як правильно вибрати штучну новорічну ялинку, що буде тішити око, не шкодитиме домашнім улюбленцям та ні на кого не впаде.

Сировина

Євгенія Гоголь, яка вже понад 10 років займається виробництвом штучних ялинок, розповіла Tvoemisto.tv, що перед купівлею дерева найперше варто дізнатись, чи є сертифікат на сировину, з якої вона зроблена.

«Зазвичай виробники, які давно на ринку, знають, як і де купувати сировину, і є менше шансів купити щось не те, що буде смердіти, горіти тощо», – каже Євгенія Гоголь.

Важливо також перевірити, додає вона, щоб сировина, з якої зроблена ялинка, не горіла, а плавилась.

«Буває, щось стається з гірляндами і виникає пожежа. Хороша штучна ялинка має плавитись, а не горіти. Це можна перевірити при покупці», – говорить Євгенія Гоголь.

Запах

Штучна ялинка, каже виробниця, не може бути зовсім без запаху, але запах не повинен бути різким і дуже сильним.

«Різкий запах, від якого неможливо позбавитись, зустрічається у дешевих китайських ялинок, які роблять із вторинної сировини. Тому, якщо країною виробництва дерева є Китай, я би не радила її купувала. Але якщо ви замовляєте ялинку через інтернет і продавець каже, що ялинка зовсім не має запаху – вас обманюють», – розповідає Євгенія Гоголь.

Фурнітура

Під час вибору ялинки варто звернути увагу на фурнітуру – чи вона не дешева, чи добре кріпиться. Передусім потрібно подивитись на основу, на якій стоїть дерево.

«У помешканні часто є тварини і неприємно, коли на когось впаде двометрова ялинка», – каже Євгенія Гоголь.

Зберігання

Сьогодні на ринку є штучні ялинки різної форми, виду і кольору. Якщо вам сподобалась якась ялинка, говорить Євгенія Гоголь, подумайте, як ви її будете зберігати – чи можна її скласти, наприклад.

«Ялинку не можна зберігати в умовах високих температур, наприклад, біля батареї чи на відкритому сонці. Пластик може деформуватись», – пояснює вона.

Ціна

Штучні ялинки роблять або з полівінілхлориду, що з часом може осипатись, або з пластику – це сучасний матеріал, що додає ялинці більш природного вигляду. Але пластик – дорожчий, втім, служить він довше.

«Найпростіший варіант ялинки з ПВХ коштує від 500 грн за 1,5 м. Якщо вона набагато дешевша, треба подумати, з чого вона зроблена, де зберігалась. Дорожчі варіанти можуть коштувати від трьох тисяч і далі. Наприклад, ялинки з Нідерландів або Німеччини можуть коштувати і тисячу-півтори євро», – говорить Євгенія Гоголь.

Вона додає, що попит на ялинки перед святами є завжди, хоча колись виробниці здавалось, що настане момент, коли штучні ялинки будуть в кожного. Раніше, за її словами, в Україні було 3-5 великих виробників штучних ялинок, а зараз їх вже понад 20 і щороку з’являються нові. Лише в цьому різноманітті потрібно бути уважними.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ



Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні