Ультрарідкісний чорний тигр потрапив в об'єктив фотографа. ФОТО

0
-1
Ультрарідкісний чорний тигр потрапив в об'єктив фотографа. ФОТО
Ультрарідкісний чорний тигр помічений в Індії: приголомшений любитель тварин зняв на фото хижака з надзвичайно незвичним забарвленням.

Виключно рідкісний чорний тигр був помічений в Індії фотографом Суменом Баджпаі, який відправився в заповідні ліси спостерігати за птахами.



Згідно з переписом тигрів 2018 року, меланістичні чорні тигри зустрічаються тільки в штаті Одіші, і їх чисельність за останні роки різко скоротилася.

Більшість чорних тигрів можна знайти в заповіднику Сімпліпал. Заповідник вперше повідомив про присутність тигрів-меланістів у 2007 році. Цей різновид хижаків відомий через дефект гена. Особливість генотипу привела до того, що їх товсті чорні смуги з невеликими проміжками між ними приховують помаранчеве хутро, пише Daily Mail.



Доктор Біваш Пандав, експерт з дикої природи і вчений з Інституту дикої природи Індії, сказав, що, на його думку, в індійському штаті залишилося всього сім-вісім чорних тигрів.

Він сказав, що чорні тигри «унікальні» за рахунок свого генома. Вважається, що товсті чорні смуги вони отримують завдяки інбридингу, тобто близькоспорідненому схрещуванню.

Чорні тигри менше за розміром, ніж їхні родичі, і вперше були помічені в Індії в 1990 році. Вони залишаються в заповіднику в Одіші через великі ліси і різноманітне середовище проживання.



Експерти по дикій природі стверджують, що браконьєрство завдало збитку всій популяції тигрів — вони стають мішенню через кістки, кігті, шкіру і вуса.

Але лісовий департамент Одіші заявляє, що проблема не в браконьєрстві, а в зростанні населення. За даними індійських ЗМІ, більш високий рівень урбанізації звужує простір для життя і розмноження тигрів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні