У небі над Луцьком спостерігали супермісяць

0
У небі над Луцьком спостерігали супермісяць
Фотограф та медійник Юрій Фетисов поділився знімками «супермісяця над Старим містом».

Світлини він опублікував на своїй сторінці у фейсбуці.







Як пише Еспресо, супермісяць - це повний місяць, який можна спостерігати у той час, коли він знаходиться найближче до Землі. Цієї ночі ми матимемо можливість побачити останній супермісяць 2023 рокуПро це повідомляє Science Alert

У 2023 році було чотири супермісяці поспіль: один припав на липень, два - на серпень, а тепер останній - на вересень. Його можна буде побачити у п'ятницю 29 вересня.

Супермісяць - це повний місяць, який спостерігається, коли Місяць перебуває в перигеї або поблизу перигею, тобто в точці, коли Місяць знаходиться найближче до Землі на своїй орбіті. У повні Місяць знаходиться на відстані 363 396 км від Землі.

Супер повний Місяць зазвичай на третину яскравіший і виглядає на 14% більшим. Це означає, що Місяць виглядає більш сяючим у нічному небі, особливо для досвідчених спостерігачів.

Супермісяць найкраще видно, коли він знаходиться близько до горизонту, під час сходу або заходу, тому що тоді він виглядає більшим через оптичну ілюзію, коли наш мозок порівнює його з іншими орієнтирами.

Щоб отримати максимальний огляд, знайдіть місце без надмірного штучного світла і, сподіваємось, без надмірної хмарності.

Згідно з одним із прогнозів, наступного року ми побачимо лише два супермісяці - 18 вересня і 17 жовтня. Отже, підніміть очі на небо вже сьогодні і насолоджуйтеся краєвидом.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні