На Мадагаскарі виявили хамелеона, який вважався вимерлим. ВІДЕО.

0
0
На Мадагаскарі виявили хамелеона, який вважався вимерлим. ВІДЕО.
Мадагаскарського хамелеона зі списку 25 найбільш розшукуваних видів, який вважався вимерлим, перевідкрили через 100 років. Про це інформує Корреспондент.

Причому рідкісних тварин вчені виявили у себе, як кажуть, під носом.
Німецькі герпетологи (зоологи, які вивчають земноводних і плазунів) виявили на Мадагаскарі хамелеона Furcifer voeltzkowi, який не зустрічався з 1913 року і вважався вимерлим. Цікаво, що цей вид вчені виявили не в глухих і віддалених лісах, а в саду при готелі, пише Salamandra.

Вид хамелеонів Furcifer voeltzkowi вперше був описаний в 1893 році. Вчені побоювалися, що він зник. Природоохоронна організація Global Wildlife Conservation навіть включила цього хамелеона в список 25 найбільш розшукуваних видів.

Команда герпетологів із Зоологічної державної колекції Мюнхена вирішила прояснити долю Furcifer voeltzkowi. Фахівці вирушили в провінцію Махадзанга на північному заході Мадагаскару, де ці тварини були вперше виявлені.

Вчені знайшли вид, що вважався зниклим, не в лісах, а саду при готелі в селищі Кацепі. Вони виявили трьох самців і 15 самок.

Герпетологи також вперше описали самок Furcifer voeltzkowi. Дами дрібніші від самців і активніше змінюють кольори.

Експерти також висунули гіпотезу, чому хамелеони не потрапляли на очі людям. Вони вважають, що Furcifer voeltzkowi вилуплюються з яєць з приходом сезону дощів (в жовтні-листопаді), швидко ростуть і розпочинають розмноження. До початку сухого сезону всі дорослі хамелеони вмирають, залишивши після себе кладки яєць. В результаті, тварин можна зустріти тільки протягом декількох місяців в році, коли більшість доріг до місць їхнього проживання розмиті рясними дощами.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні