Леді Гага захоплюється українським режисером

0
5
Леді Гага захоплюється українським режисером
Кінокритик Андрій Алферов розповів про відсилки до фільму українського режисера Сергія Параджанова у відео американської співачки Леді Гаги "911". Режисер кліпу виношував ідею 25 років. Він називає "Колір гранату" своїм головним творчим натхненням.

На початку відео виконавиця лежить в пустелі серед гранату. У неї на нозі гранатовий браслет. Потім співачка постає в образі героїні Софіко Чіаурелі. В одній зі сцен усі персонажі встають перед жовтою стрічкою з написом вірменською мовою.

"Тріскуче наслідування Параджанова. Трохи менше тижня всі обговорюють новий кліп Леді Гаги "911", знятий майстром музичних відео з сенсом Тарсемом Сінгхмом. Кліп створили за мотивами стрічки "Колір гранату" Параджанова. На неї автор натякає прямо. В кадрі видніється постер фільму. Ще й разом з вивіскою Armenian Film Festival (Вірменський кінофестиваль). В кліпі є плакат ще однієї роботи режисера - "Ашик-Кериб" 1988-го. Хоча й без цього одразу вгадується параджанівський всесвіт. Особливо завдяки його фірмовій палітрі кольорів", - пише Андрій Алферов у Фейсбуці.

Також кінокритик помітив у кліпі натяки на фільм "8 ½" італійського режисера Федеріко Фелліні.

Леді Гага назвала відео дуже особистим. Воно присвячене її проблемам з психічним здоров'ям. За словами співачки, у кліпі зображено взаємодію реальності та підсвідомого людини.

Режисер Тарсем Сінгх став відомим завдяки фільмам "Клітка" з Дженіфер Лопес і "За межею" з Джулією Робертс. Також на початку 90-их зняв кліп Losing My Religion для групи R.E.M. У ньому він наслідував фільми Андрія Тарковського "Сталкер" та "Жертвопринесення".

"Досягнувши успіхів у зйомці музичних відео, Сінгх, здається, так і не зміг вибратися зі свого тісного гетто. Скільки б він не намагався знімати кіно, у нього незмінно виходить кліп. Півторагодинний, красивий, яскравий, авторський, але кліп", - пише Алферов.

"Колір гранату" розповідає про життя вірменського поета Саят-Нова. Зйомки проходили в церкві св. Іоанна села Ардві Лорійської області Вірменії. Під тиском цензури Параджанов створив декілька версій фільму. Його подивилися 1,07 млн глядачів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні