--> На Рівненщині сталися сутички між копачами бурштину та правоохоронцями | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Рівненщині сталися сутички між копачами бурштину та правоохоронцями

0
-10
На Рівненщині сталися сутички між копачами бурштину та правоохоронцями
На місці нелегальної розробки правоохоронці викрили 15 учасників угруповання. У зловмисників виявлено 10 дизельних мотопомп та понад 20 кілограмів бурштину, який вони встигли видобути під час «зміни». Про це повідомляє Волинь.

У зловмисників виявлено 10 дизельних мотопомп та понад 20 кілограмів бурштину, який вони встигли видобути під час «зміни».
У ході вилучення технологічного обладнання і янтарю місцеві мешканці намагалися чинити спротив співробітникам Служби безпеки України. Провадження розпочато за ч. 2 ст. 240–1 Кримінального кодексу України. Викриття зловмисників відбувалося із залученням співробітників ЦСО «А».

Крім цього, СБУ блокувала масштабний канал контрабанди обробленого бурштину до однієї з азійських країн. Оперативники спецслужби встановили, що організував незаконний бізнес громадянин однієї

із закавказьких держав спільно з українцями. Ділки скуповували незаконно видобутий бурштин у північних районах Рівненщини. Обробку сонячного каміння здійснювали на виробничих потужностях приватного підприємства у Рівненській області.

Задокументовано, що ювелірні вироби з підробленими товарно-супровідними документами вивозили з країни через міжнародні пункти пропуску в аеропортах «Бориспіль» та «Львів». Під час обшуків правоохоронці вилучили 833 кілограми бурштину (зокрема 169 кілограмів готових виробів) загальною вартістю майже 4 мільйони гривень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні