Кандидати купують голоси пенсіонерів за дешеві ліки та маски

5
4
Кандидати купують голоси пенсіонерів за дешеві ліки та маски
Скоро вибори, тому на всю йде масовий підкуп виборців. Так, в Одесі, крім класичної гречки і масла, по квартирах розносять дешеві ліки і маску на додачу.

Саме це і розфасували по пакетах в Одесі представники партії "Довіряй ділам" і роздали такий антикоронавірусний набір місцевим пенсіонерам. Про це йдеться у дописі 24 каналу.


Кандидати змінюються, а методи ті ж самі.

Партію "Довіряй ділам", від імені якої роздавали ці пакети, очолює одеський мер Геннадій Труханов. Одесити з'ясували, що це – історія не лише про підкуп виборців, а ще й про зловживання владою. Адже до роздачі партійних пакунків з медикаментами залучили працівників мерії.

У громадянській мережі ОПОРА повідомили, що з другої половини вересня одеським пенсіонерам розносили пакунки з набором ліків, серед яких – жарознижувальні, знеболювальні, від кашлю та аскорбінова кислота.

Що кажуть в Комітеті виборців України

Заступниця генерального директора КВУ Наталія Линник пояснила, що лише 14 вересня Центральна виборча комісія дала тлумачення, якою повинна бути вартість агітаційних матеріалів партій. Вона становитиме 63 гривні.



Тобто всі набори, які бачимо у відео, очевидно, партійці намагалися "втіснити" в цю суму. Звичайно. що це можна вважати підкупом виборців. Але у випадку, якщо партія вже була зареєстрована на момент, коли роздавалися набори,
– пояснила вона.

Й додала, що через це важко покарати партії та кандидатів за порушення. Ще 10 років тому в КВУ наполягали, аби термін виборчої кампанії продовжили – аби починався за 6 місяців до дня голосування. Тоді б за такі порушення можна було б притягати до відповідальності.

Крім цього, інколи партії хитрують та роздають такі набори від благодійних фондів або громадських організацій з ідентичною назвою. Відповідно до нового Виборчого кодеку це вже теж є порушенням виборчого законодавства, підкреслила Линник.

"Закликаємо всіх суб'єктів виборчого процесу подавати до суду, аби врешті таки зафіксувати цей підкуп виборців. Нагадаю, що відповідальність можуть понести як ті, хто підкуповує, так і ті, кого підкуповують", – зауважила заступниця гендиректора КВУ.

Довідка. Станом на 20 вересня до поліції надійшло понад 400 заяв щодо виборчого процесу. А саме – 123 повідомлення про порушення порядку ведення агітації, 49 – про підкуп виборців, приблизно 60 – через правила розміщення та псування агітматеріалів.
За її словами, у випадках з наборами продуктів та ліків відповідальність буде не дуже високою, вона буде адміністративною. Проте її сума може бути досить суттєвою для пенсіонерів, адже сягатиме від 1800 гривень.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То може за таке порушення треба повністю знімати з виборчих перегонів!
Відповісти
Друзья, я последние несколько лет от слова совсем не смотрю ТВ Ящик!!! И считаю его Злом, так как вся информация подается так как нужно правительству. А мы это потребляем.
В последнее время все больше смотрю Youtube и выискиваю там информацию по крупицам. А так же ищу независимые новостные сайты, которые подают информацию более независимо, такие как Радио свобода или myukraina.com.ua.
Выбирайте и читайте информацию, отсеивайте ненужные, перебирайте источники и только тогда Вы сможете найти полезную новость.
Кстати недавно прочитал очень интересную статью, которая касается каждого из нас: https://myukraina.com.ua/prognoz/predskazaniya/pavel-globa-ob-ukraine.html
Відповісти
Рекомендую Вам качественную пасеку, на которой покупаю большой ассортимент пчелопродукции как для себя таки для своих друзей.
Пчеловоды делают всю пчелопродукцию на проффесионально, советы как принимать по важным вопросам дают. Очень много полезных статей на блоге, Вот несколько из них:
https://med-na-dom.com/pchelinyi-podmor/134-lechenie-raka-pchelinym-podmorom.html
https://med-na-dom.com/med/634-poleznye-svojstva-krem-meda-srok-godnosti-i-kalorijnost.html
https://med-na-dom.com/propolis/494-kak-prinimat-propolis-pri-tuberkuleze-legkih.html
https://med-na-dom.com/matochnoe-molochko/439-kak-prinimat-matochnoe-molochko-v-granulah.html
https://med-na-dom.com/pilca-perga/237-effektivnaya-li-pchelinaya-perga-v-ginekologii.html
https://med-na-dom.com/matochnoe-molochko/294-kak-prinimat-matochnoe-molochko-nativnoe-adsorbirovannoe-i-suhoe-pravilno.html
https://med-na-dom.com/trutnevuy-gomogenat/303-kak-pravilno-prinimat-trutnevyy-gomogenat.html

Одним словом они молодцы и я их рекомендую.
Вот их интернет ресурс где я заказывал пчелопродукты - https://med-na-dom.com/
Відповісти
Друзья, я последние несколько лет вообще не смотрю телевизор!!! И считаю его Злом, так как вся информация подается так как нужно руководству страны. А мы это хаваем.
В последнее время все больше смотрю Youtube и выискиваю там информацию по крупицам. А так же ищу независимые новостные сайты, которые подают информацию более независимо, такие как Радио свобода или myukraina.com.ua.
Выбирайте и читайте информацию, отсеивайте нежелательные, перебирайте источники и только тогда Вы сможете найти полезную новость.
Кстати недавно прочитал очень интересную статью, которая касается каждого из нас:
https://myukraina.com.ua/finansy/pensiya/pensionnaya-reforma-v-ukraine.html
Відповісти
Как и многие наши соотечественники искал как уехать в Польшу и найти работу.
Перечитал массу сайтов, пересмотрел много фильмов на Ютубе, но больше всего мне понравился ресурс https://hochuvpolshu.com/.
На нем я нашел несколько вариантов для работы, вычитал отзывы и опыт тех мужчин и женщин,
которые делятся своим опытом пребывания в Польше. Так же узнал как сделать документы.
И всегда это на одной сайте.
Вот одна из свежих и интересных статей: https://hochuvpolshu.com/rabota/rabota-v-polshe-dlya-zhenshhin-50-let.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні