У якій країні світу пенсії виплачують коровами

0
У якій країні світу пенсії виплачують коровами
Мешканець Зімбабве Кельвін Чамунорва створив для своїх співгромадян пенсійний фонд Nhaka Life Assurance, де пропонує клієнтам отримувати виплати не в грошах, а в коровах.

Про це повідомляє видання The Economist. Ідея такого фонду прийшла бізнесменові на тлі нескінченної економічної кризи в країні. Оскільки національна валюта країни – зімбабвійський долар постійно знецінюється, збирати гроші немає сенсу.


При цьому найбільш ліквідний актив у країні – корови, які надійно захищені від інфляції. Зімбабвійці, які давно розчарувалися в місцевій пенсійній системі, такий підхід оцінили — на сьогодні фонд уже має 70 тисяч клієнтів.

Переосмислити фінансове становище країни Чамунорва змусила особиста історія. Мати бізнесмена відпрацювала в місцевому банку близько 25 років, проте в одну мить всі її заощадження випарувалися. Всьому провиною інфляція 2008 року, яка становила понад 230 000 відсотків.

Саме тому бізнесмен вирішив взятися за корів – оскільки друкувати корів подібно до грошей влада не зможе, це дозволить уникнути їх інфляції. Плюс до всього розмноження тварин підвищує активи фонду.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні