Польща хоче заарештувати власника українського банку через фінансові афери

0
0
Польща хоче заарештувати власника українського банку через фінансові афери
Власнику Ідея Банку Лєшеку Чарнецькому загрожує до 15 років ув’язнення через звинувачення в шахрайстві, пов’язаному з фінансовою аферою GetBack.

Міністерство юстиції Польщі подало клопотання про арешт бізнесмена. Про це пише НВз посиланням на Reuters.

Власника та голову Ідея Банку підозрюють в обмані клієнтів і шахрайстві, пов’язаному з фінансовою аферою GetBack, загальний збиток від якої оцінюють в $675 млн. Як уточнює FinClub, жертвами афери стали понад 9 тисяч поляків, які купили облігації GetBack і не отримали інвестовані гроші назад.

За даними антимонопольного управління Польщі, в березні 2016 Ідея Банк продавав своїм клієнтам облігації GetBack, через що вони зазнали величезних збитків.

У польській прокуратурі вважають, що Чарнецький особисто сприяв продажу паперів GetBack.

Якщо суд вирішить затримати Чарнецького, Польща видасть міжнародний ордер на арешт, оскільки на даний момент власник Ідея Банк перебуває за кордоном. Якщо вина Чернецького буде доведена, йому загрожує 15 років позбавлення волі.

Адвокат Чернецького Роман Гертих заперечує звинувачення на адресу власника банку. З його слів, вони пов’язані з чутками в польських ЗМІ, згідно з якими глава Мін’юсту Збігнєв Жьобро може незабаром втратити свою посаду.

Пресслужба суду в Варшаві заявила, що розгляне клопотання в жовтні 2020 року.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні