--> У Польщі українець зґвалтував та вбив 30-річну жінку: тіло викинув у смітник. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Польщі українець зґвалтував та вбив 30-річну жінку: тіло викинув у смітник. ФОТО

0
У Польщі українець зґвалтував та вбив 30-річну жінку: тіло викинув у смітник. ФОТО
У Польщі окружна прокуратура скерувала до районного суду обвинувальний акт у справі про зґвалтування і вбивство 30-річної українки, яку знайшли біля сміттєвих контейнерів більше року тому.

За даними слідства, у злочині підозрюється 48-річний громадянин України. Загибла була знайомого його сина, пише Ukrayina.pl.

За словами речника районної прокуратури Ришарда Гонсьоровського злочин було скоєно в ніч на 14 березня 2022 березня.

"Він ударив дівчину кулаком в обличчя, повалив на землю, зґвалтував, а потім задушив, нанісши при цьому численні тілесні ушкодження. Потерпіла померла в результаті крововиливу в дихальні шляхи, вона захлинулася власною кров'ю", - повідомив прокурор Гонсьоровський.

Тіло 30-річної українки Марії П. знайшли біля сміттєвих баків на вулиці Монюшкі. Поліція вечорі того ж дня затримала трьох осіб - 33-річну жінку і двох чоловіків віком 40 та 47 років. Перших двох зрештою допитали як свідків і відпустили додому. Андрій К. був затриманий.

Обвинувачений - громадянин України - під час слідства себе винним не визнав. Він лише стверджував, що знає 30-річну дівчину, яка кілька років жила і працювала в Кошаліні. Вона була знайомою його сина, який наразі перебуває в Україні, і допомагала обвинуваченому в службових справах - відправляла зароблені ним в Польщі гроші синові. Андрій К. підтвердив, що вони бачились 13 березня, але тільки розмовляли і розійшлися. Стверджує, що не бив і не ґвалтував дівчини, розповів Гонсьоровський.

Він зазначив, що ці пояснення були розглянуті прокурором, який вів провадження і направив обвинувальний акт до суду, як "недостовірні, такі, що суперечать висновкам експертів, показанням свідків і вчинення не викликає сумніву".

Прокурор Гонсьоровський додав, що докази підтверджуються експертними висновками в галузі біології, хімії, генетики, трасеології, судової медицини та судово-медичного аналізу телеінформаційних даних. Андрій К. був обстежений психіатрами і визнаний осудним.

Прокуратура також попросила відповідні українські органи направити дані про судимість Андрія К. З'ясувалося, що він був двічі засуджений за побиття зі смертельним наслідком. Вдруге, вже в умовах рецидиву, в 2012 році на 9 років позбавлення волі.

"Слідчі порівняли його пояснення з свідченнями, які давав за злочини, вчинені в Україні. Подібність була виявлена спробі перекласти свою вину на інших людей", - сказав прокурор Гонсьоровський.

Він зазначив, що прокуратура, направляючи до суду обвинувальний акт, також вказала, що хоче, щоб Андрій К. був притягнутий до відповідальності за вбивство Марії П. в умовах рецидиву. Прокурор зауважив, що хоч обвинувачений не був покараний в Польщі, але суд повинен взяти притягнення його до відповідальності в Україні. Він посилається на відповідні правила про взаємне визнання обвинувальних вироків, винесених судами в інших країнах ЄС, на підставі яких польські суди визнають обвинувальні вироки. На думку прокурора, немає ніяких перешкод не взяти до уваги цю попередню судимість у справі обвинуваченого українця, незважаючи на те, що Україна тільки прагне вступити до ЄС.

Обвинувачений у вбивстві і зґвалтуванні перебуває під вартою з 17 березня 2022 року. Йому загрожує довічне ув'язнення.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні