--> Медики назвали спецію довголіття | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Медики назвали спецію довголіття

0
7
Медики назвали спецію довголіття
Британські фахівці називають паприку спецією довголіття і
рекомендують додавати її в страви. Така добавка знижує ризик серцевих захворювань і має протиракові властивості, констатують експерти.

«Коли справа доходить до основних причин смерті в усьому світі, перше місце в списку займають рак і хвороби серця. Зверніть увагу на паприку - ця пряність має властивості, що захищають від виникнення небезпечних патологій», - поділилися порадою лікарі.

Вживання паприки допомагає знижувати небезпечно високий рівень «поганого» холестерину, що закупорює артерії і викликає розвиток
атеросклерозу. Це підтвердили випробування за участю тварин і людей, пише Lenta.ua.

Крім того, у пряності є сполуки, які захищають від розвитку
раку. Кілька її компонентів ефективно борються з окислювальним стресом, який може спровокувати розвиток запалення, збільшує ризик деяких видів раку. До того ж вченими було встановлено, що речовини паприки здатні пригнічувати ріст ракових клітин.

Зокрема, спеція добре проявила себе як засіб, що захищає від розвитку раку молочної залози. Її споживання жінками допомогло зменшити ймовірність захворювання на 25-35 відсотків.

«Хоча панацеї від смертельно небезпечних хвороб не існує, є вагомі
підстави для додавання в раціон певних продуктів. Паприка, безумовно, одна з них. Вона заслуговує на право вважатися спецією довголіття», - резюмували фахівці.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні