Лікарі назвали продукти з "гормоном молодості"

0
1
Лікарі назвали продукти з "гормоном молодості"
Нейтралізуючи окисні процеси, гормон в разі достатньої наявності в організмі, не дає шкірі в'янути завчасно.

Мелатонін виробляється під час сну вночі з півночі до четвертої години. Ось чому так важливо лягати спати вчасно.

Після тридцяти років цього гормону виробляється з кожним роком все менше. Тому літні люди мають проблеми зі сном, часто відчуваючи безсоння.

Але вихід, як не допустити інтенсивного зниження мелатоніну, уповільнити його і тримати на рівні, все ж є - вживати продукти, що підвищують його вироблення, переконують лікарі. Про це пише Голос UA.

Велику роль відіграють продукти з вмістом триптофану. Це така амінокислота, яка забезпечує синтез серотоніну й мелатоніну.

Банани, наприклад, містять магній, який і стимулює вироблення цього гормону.

Молоко і молочні продукти мають високу концентрацію триптофану, отже, провокують вироблення мелатоніну. Сир, особливо твердих сортів є лідером за вмістом триптофану.

М'ясо куряче, індички, кролика мають досить велику кількість цієї амінокислоти. Найкраще, коли м'ясо запікається, вариться або готується на пару.

З ягід рекордсменами є вишня і черешня. Також високий вміст гормону і триптофану в кукурудзі, волоських горіхах, рисі, родзинках, помідорах, вівсяних пластівцях, курячих яйцях, гарбузі, солодкому червоному перці, мигдалі.

Для того, щоб підвищити рівень мелатоніну необхідно вживати продукти, багаті вітамінами групою В. Вони заспокійливо діють на нервову систему, отже, покращують сон, роблять його більш спокійним. Абрикоси, квасоля, банани, горіхи - джерела вітамінів групи В.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні