На волинських водоймах викрили браконьєрів з лісковими сітками. ФОТО

0
4
На волинських водоймах викрили браконьєрів з лісковими сітками. ФОТО
У період з 8 по 15 червня держінспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 36 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

У результаті складено 20 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та 10 – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення), один за ст. 188-5 КУпАП та один за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів). Оформлено чотири акти виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено 31 од. заборонених знарядь лову, повідомили в пресслужбі Рибоохоронного патруля Волині.

«За цей період на порушників накладено 1 360 грн, решту буде накладено судами, куди скеровані матеріали. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили шість кг водних біоресурсів. Також вилучено 12 од. заборонених знарядь лову», - повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, з дев’ятого по 12 червня державні інспектори здійснили рибоохоронний рейд на водойми Ратнівського району Волинської області. Під час обстеження озера Турське з водойми вилучено 10 од. безгосподарських сіток. Аналогічну кількість безхазяйних знарядь вилучено на оз. Мшани Гірницької сільради Ратнівського району. Складено відповідні акти.

На оз. Оріхівське на території гідрологічного заказника «Оріхівський» викрито жителя с. Межисить. Громадянин здійснював вилов риби забороненим знаряддям – мисиновою сіткою. Порушник не встиг завдати шкоди природно-заповідному фонду. Оформлено протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлено до суди. Заборонене знарядя вилучено.

10 червня під час рибоохоронної роботи на водному обєкті, поблизу с. Холопичі Локачинського району (гідрологічний заказник «Холопичівський») двоє порушників ловили рибу трьома лісковими сітками. На осіб склали адмінпротоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направили до судів для притягнення порушників до відповідальності.

Низку порущень зафіксували 12 червня під час обстеження озера у селі Любитів Ковельського району.

На двох громадян, які порушували Правила рибальства, оформлено протоколи про адмінправопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено відповідні штрафні санкції. Також викрито порушника, який рибалив за допомогою мисинової сітки.

Наступного дня під час рибоохоронного рейду на р. Конопелька, поблизу с. Носачевичі Рожиженського району Волинської області викрито аналогічне порушення. Чоловік здійснював вилов водних біоресурсів лісковою сіткою. Завдяки оперативним діям працівників рибпатруля порушник не встиг завдати шкоди рибному господарству.

На усіх викритих громадян складено адміністративні протоколи за ч. 4. ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до суду для притягнення порушників до відповідальності. Заборонені знаряддя вилучено.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні