15 амбулаторій на Волині не можуть здати в експлуатацію. ВІДЕО

0
0
15 амбулаторій на Волині не можуть здати в експлуатацію. ВІДЕО
На Волині реконструюють 32 амбулаторії.

15 з них мали здати в експлуатацію ще минулого року, - розповів Суспільному начальник управління капітального будівництва облдержадміністрації Іван Корчук. На завершення робіт бракує коштів.

На реконструкцію амбулаторій на Волині кошти виділяє Світовий банк. На це передбачено 250 мільйонів гривень. Координаторка субпроєкту в області Оксана Гичук каже: гроші Україні виділяють під 2% річних, але на Волинь їх не переказують з Держбюджету. Підрядники зупиняють роботи на об’єктах.

Координаторка субпроєкту Світового банку в області Оксана Гичук: "Банк видає кошти траншами, щоквартально ми можемо очікувати надходження траншів в область від МОЗу. Ця процедура іде зверху і донизу. З банку, Мінфін, МОЗ, казначейство їхнє, казначейство наше, тоді розпорядники коштів наших".

Одна з незданих торік амбулаторій – у селі Хорохорин Луцького району. На місці колишньої амбулаторії звели коробку, вставили вікна, комунікації ще не підведені, підлоги і даху – немає. Поверх будівлі – крокви і плівка. Це покриття не надійне, каже голова Смолигівської ОТГ Галина Прус. Нині будівництво призупинене.

Голова Смолигівської ОТГ Галина Прус: "На сьогодні уже плівка втрачає сенс, бо вона пропускає воду і якщо будівництво не буде завершено, то усе буде руйнуватися, шкода, звичайно".

Розпорядник коштів в області – управління капітального будівництва облдержадміністрації. Його начальник Іван Корчук каже: нині використовують на будівництво гроші, а це близько 12 мільйонів гривень, що лишилися із минулого року. Підрядники без оплати не працюють.

Начальник управління капітального будівництва облдержадміністрації Іван Корчук: "На цей рік виділено 90,6 мільйона гривень. Для того, щоб здати ці об’єкти в експлуатацію, недостатньо 30 мільйонів гривень. Нещодавно направляли листи на Міністерство фінансів, Міністерство охорони здоров’я. Листи на розгляді, поки відповіді немає".

Одна з тих амбулаторій, реконструкцію якої встигли зробити за кошти Світового банку, розташована в Луцьку. Роботи коштували 3 мільйони 176 тисяч гривень.

Директорка КП "Луцький центр первинної меддопомоги №1" Лідія Кривдік: "Звичайно, поліпшилися умови. Тепер у кожному кабінеті по два, а то й по одному лікарю. Згідно із сучасними вимогами санітарними".



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні