Який небезпечний синдром може виникнути в дітей через коронавірус

0
-1
Який небезпечний синдром може виникнути в дітей через коронавірус
Деякі діти у Британії та США перенесли рідкісне, але небезпечне запальне захворювання, пов'язане з коронавірусом.

Діагностували це захворювання - яке може викликати симптоми, подібні до синдрому токсичного шоку, - і в інших країнах Європи. Про це пише ВВС Україна.

У Британії постраждали до сотні дітей. Дехто потребував інтенсивної терапії, інші ж одужали швидко.

Британським лікарям порадили звертати особливу увагу на такі реакції у дітей по тому, як в Лондоні захворіло вісім дітей. Одна дитина померла.

За словами лікарів, у всіх восьми дітей були схожі симптоми: висока температура, висип, червоні очі, набряки та біль у тілі.

Більшість дітей не мали великих проблем з легенями або диханням, хоча сімох під'єднали до ШВЛ, щоб поліпшити роботу серця та кровообіг.

Лікарі описують стан дітей як "нове явище", схоже на синдром Кавасакі - рідкісний стан, на який страждають в основному діти до п'яти років. Симптоми включають висипання, набряклі залози на шиї і сухі й розтріскані губи.

Але цей новий синдром вражає і дітей старшого віку - до 16 років. Втім, серйозні ускладнення спостерігаються у меншості.

Доктор Ліз Віттейкер із Імперського коледжу Лондона, каже, що той факт, що синдром виник посеред пандемії, свідчить про те, що вони пов'язані.

"Відбувся пік Covid-19, а потім через три-чотири тижні ми спостерігаємо пік у цьому новому явищі. Це змушує нас думати, що це - постінфекційне явище", - сказала вона.

Тобто, швидше за все, цей синдром пов'язаний із накопиченням антитіл після зараження коронавірусом.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні