На Волині рибпатруль знайшов майже пів кілометра сіток із живою рибою. ФОТО

1
7
На Волині рибпатруль знайшов майже пів кілометра сіток із живою рибою. ФОТО
Волинський рибпатруль продовжує здійснювати рибоохоронні рейди на водоймах області. Заходи проведено на території Любомльського, Турійського та Маневицького районів Волинської області.

Про це інформує Волинський рибоохоронний патруль.

7 березня близько 17 години викрито два грубих порушення правил рибальства. Двоє громадян здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями – двома риболовецькими сітками. Інцидент стався на водному об’єкті-меліоративному каналі, поблизу с. Чорноплеси Любомльського району.

Згодом рейдова група зафіксувала аналогічне порушення. Так, на озері поблизу с. Дольськ Турійського району громадянин ловив рибу забороненим знаряддям, виготовленим із сіткоснастевих матеріалів, які не передбачені Правилами рибальства – ятером.

Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони порушникам не вдалося завдати шкоди рибному господарству. На зазначених осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до судів для притягнення правопорушників до відповідальності. Знаряддя лову вилучено.

11 березня під час рибоохоронної роботи на оз. Засвинське, поблизу с. Градиськ Маневицького району викрито порушника, який здійснював вилов риби за допомогою однієї риболовецької сітки. На порушника оформили адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направили до суду для притягнення особи до відповідальності.

Наступного дня під час рибоохоронного рейду рибпатрульних спільно з представниками Луцького прикордонного загону та Любомльського УТМР знайдено безгосподарське майно. На заплавах р. Західний Буг, поблизу сіл Рівне та Новоугрузьке Любомльського району виявлено та вилучено десять од. риболовецьких сіток, зогальною довжиною 450 метрів. У сітках знаходились водні біоресурси: плоскирка – 6 екз., окунь – 5 екз., щука – 2 екз., загальною вагою 5 кг. Рибу у живому стані повернуто у природне середовище. Складено відповідні акти.

Довідкова інформація
Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів здійснювався відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування або знищення цінних видів водних біоресурсів». Так, компенсація за один виловлений екземпляр плоскирки становить 34 грн, окуня – 17 грн, щуки – 340 грн.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Подольске обновление ванных комнат
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні