За тиждень на грип та ГРВІ захворіло 8 тисяч волинян

0
-2
За тиждень на грип та ГРВІ захворіло 8 тисяч волинян
На Волині надалі утримується високий рівень захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції.

Інтенсивний показник захворюваності цими інфекціями знаходиться вище епідемічного порогу на 41%. Епідемічні пороги перевищено на усіх адміністративних територіях області, окрім Ковельського, Старовижівського, Іваничівського та Луцького районів, повідомляє пресслужба Волинського обласного лабораторного центру.

Впродовж тижня грипом та ГРВІ (сумарно) захворіло понад 8 тисяч осіб. Із числа хворих, понад 5 тис. – це діти до 17 років (62%). Кількість госпіталізованих з приводу ГРВІ становить 263 особи (3,1% від захворілих, із них 68% діти).

З початку епідемічного сезону (30 вересня 2019 р.) вже перехворіло понад 12% населення. За підсумками моніторингу, в епідемічному сезоні 2019-2020рр. захворюваність перевищила дані за аналогічний період минулого сезону на 9 тисяч.

На Волині дві особи померли від ускладнень грипу А (Н1)pdm 09, що підтверджено лабораторно.

В нинішньому епідемічному сезоні у вірусологічну лабораторію із лікувально-профілактичних закладів області надійшло на дослідження 25 зразків матеріалу від хворих на грип та ГРВІ. Виявлено позитивних 10 зразків, в тому числі 2 секційного матеріалу. У всіх випадках виділено вірус грипу А (Н1)pdm 09.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні