На «Ягодині» за добу перевірили температуру 3700 подорожуючим. ВІДЕО

0
-11
На «Ягодині» за добу перевірили температуру 3700 подорожуючим. ВІДЕО
За добу у пункті пропуску "Ягодин" перевірили температуру 3700 подорожуючим, які в’їжджають в Україну.

Про це йдеться у сюжеті Суспільного.

Понад 200-ті з них – іноземці, - розповіла речниця Луцького прикордонного загону Оксана Петрів.

Заходи щодо запобігання розповсюдженню коронавірусу на кордоні з Польщею діють відучора.

Водій Дмитро Кропивницький каже: два дні провів у Литві. Перш ніж дозволити в’їзд в Україну, чоловіку вимірюють температуру. Запроваджені заходи безпеки на кордоні, каже чоловік, підтримує.

"Я вважаю, що потрібно. Тому що, якщо не догледіти, то тоді можна і не зробити необхідних заходів, щоб потім це зупинити. Якщо його запустять, потім нічого не вдіяти. Так воно повинно бути, це захист населення", - каже подорожуючий Дмитро Кропивницький.

Наступний у черзі на в’їзд в Україну - Костянтин Проценко. Чоловік каже - почуває себе добре.

Стан здоров’я водіїв на кордоні від ранку перевіряє помічник епідеміолога Любомльського відділу лабораторного центру Анатолій Ключук. Каже: на пункті пропуску для температурного скринінгу подорожуючих мають два вимірювальні прилади. Працює у спецодязі.

"Захисний халат, рукавички, респіратор, маска, шапочка. Це термометр дистанційного вимірювання температури. Просимо людину, щоб витерла волосся і на відстані 0,5-1 сантиметра приставляємо і вимірюємо", - розповів помічник епідеміолога міжрайонного відділу Волинського лабораторного центру (м. Любомль) Анатолій Ключук.

За добу, каже Анатолій Ключук, у пункті пропуску "Ягодин" людей з підвищеною температурою тіла не зафіксували. Якщо у лікаря чи військового фельдшера виникнуть сумніви щодо стану здоров’я подорожуючого, його ізолюють у санітарній зоні. У цій кімнаті два дні тому вели прийом громадян. Нині її переобладнали в ізоляційну, для тих у кого медики запідозрять коронавірус, – каже речник Волинської митниці Віталій Лопошук.

"Тут надають першу допомогу. Далі лікарі з швидкої допомоги, яка стоїть зовні, їх забирають і згідно алгоритму вже відвозять на подальше діагностування. Ця кімната розрахована на двох людей, але вона буде розширюватися, якщо будуть якісь прецеденти", - каже Речник Волинської митниці Віталій Лопошук.

"Засобами захисту від вірусів забезпечені не лише медики, а й усі працівники пункті пропуску "Ягодин", – зауважила речниця Луцького прикордонного загону Оксана Петрів.

Зі слів Оксани Петрів, скільки триватимуть такі заходи на кордоні наразі невідомо.






Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-11

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні