«Останній корабель у Криму»: у Луцьку презентували фільм «Черкаси»

1
1
«Останній корабель у Криму»: у Луцьку презентували фільм «Черкаси»
У суботу, 22 лютого, в кінотеатрі PremierCity відбувся допрем’єрний показ воєнної кінострічки «Черкаси». На показ стрічки приїхали актори Дмитро Сова та Євген Ламах, промопродюсер Дмитро Майстренко та продюсерка Ірина Клименко.

Фільм зняли на основі реальних подій: весною 2014 року морський тральщик «Черкаси» разом із іншими українськими кораблями заблокували у озері Донузлав у Криму.

Як розповіла Ірина Клименко, над фільмом працювали майже три роки. У результаті вийшло дві версії стрічки: режисерська – яку показували на кінофестивалях, та стрічка, яка вийшла в кінопрокат.

«Ми хочемо не просто зняти кіно і показати на фестивалі, але й донести його до глядача. Тому за картинкою стоїть дуже велика робота», - наголосила продюсерка фільму.

У зйомках задіяли справжніх моряків, серед них і тих, хто служив на морському тральщику і був на борту під час подій у озері Донузлав. Вони ж і допомагали знімальній групі та акторам у зйомках.

А от прототипом морського тральщика «Черкаси», який залишився у росіян у Криму, став буксир «Корець». Командир «Черкас» Юрій Федаш зараз продовжує службу на флоті в Одесі.

Напевно, багато хто пам’ятає відео, на якому українські моряки, заблоковані росіянами, співають на палубі «Воїни світла». Це відео у березні 2014 року облетіло увесь світ. Зняте воно було на палубі корабля «Костянтин Ольшанський», який захопили днем раніше. Проте у фільмі цей епізод відбувається на «Черкасах».

Цікаво, що після захоплення «Черкас» український прапор з нього росіяни не могли зняти ще тиждень. Українці обмазали клотик, на якому висів стяг, мазутом. А корпус судна розписали патріотичними гаслами – зеленкою.

Після перегляду драми актори та члени знімальної групи відповідали на питання. Говорили про епізоди з фільму, про стосунки з моряками, смішні моменти та українське кіно загалом.

У прокат військова драма «Черкаси» виходить 27 лютого.

Актор Дмитро Сова (Лев)
Актор Дмитро Сова (Лев)
керівник Волинської обласної організації учасників бойових дій «Захисник» Костянтин Байчук
керівник Волинської обласної організації учасників бойових дій «Захисник» Костянтин Байчук
Зліва направо: Дмитро Майстренко,Євген Ламах та Ірина Клименко
Зліва направо: Дмитро Майстренко,Євген Ламах та Ірина Клименко
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сором і вафлі
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні