У Херсоні лікар заробляв до 200 тисяч на невиліковно хворих пацієнтах

0
18
У Херсоні лікар заробляв до 200 тисяч на невиліковно хворих пацієнтах
У Херсоні заступник керівника комунального закладу "Обласна лікарня ХОСПІС" вимагав гроші від родичів невиліковно хворих пацієнтів.

За місяць він отримував до 200 тис. гривень. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресцентр СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що посадовець вимагав від родичів пацієнтів платежі за перебування хворих у медзакладі. Вартість паліативної допомоги – догляду за невиліковно хворими – зловмисник оцінював у середньому в 4 тисячі гривень. Сума хабара залежала від умов перебування та кількості пацієнтів у палаті", - сказано у повідомленні.

За даними СБУ, аби родини охочіше платили, він створював ажіотаж, посилаючись на обмежену кількість місць у закладі. Всього заклад розрахований на 50 ліжкомісць. Таким чином він отримував до 200 тисяч гривень неправомірної вигоди щомісяця.

Затримали зловмисника на робочому місці під час отримання 8 тисяч гривень – плати за два місяці паліативної допомоги.

Під час обшуку у його кабінеті вилучено ще 30 тисяч гривень, які він устиг "заробити" цього дня. У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, фігуранту справи повідомлено про підозру.

Вирішується питання щодо обрання зловмиснику міри запобіжного заходу. Триває досудове слідство, встановлюється причетність інших посадовців до корупційної схеми.
Теги: хабар, лікар
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
18

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні