У Рожище привезли маловідомі світлини Чорновола. ФОТО

0
5
У Рожище привезли маловідомі світлини Чорновола. ФОТО
Жителі Рожища мають нагоду побачити експозицію з неопублікованими фотографіями Героя України В’ячеслава Чорновола – «Невідомі світлини Чорновола».

Виставка організована та привезена на Волинь ГО «Розвиток мікрорайонів міста», а у Рожище потрапила завдяки ГО «Молодіжний Простір «CityLife» (керівник Віталій Шевченко). Про це повідомляє Рожищенська міська рада.

Експозиція створена з нагоди 82-ї річниці з дня народження В’ячеслава Чорновола, багатолітнього політв’язня, народного депутата трьох скликань та голови Народного руху України, яку відзначали 24 грудня.

«Варто зауважити, що Рожище – третє місто, після Києва та Луцька, де можна побачити неопубліковані раніше світлини великого патріота України. Вважаю, що про такі особистості, як В’ячеслав Максимович, ми маємо говорити та розповідати дітям. Адже завтра вони будуватимуть країну й мають мати у свідомості гідний приклад справжнього патріота та порядної людини», - зазначає Віталій Шевченко.

Світлини вже презентували в Рожищенському ліцеї №4 та місцевому ветеринарному коледжі. Під час відкриття виставки Віталій Шевченко розповідав молоді про життя та політичну діяльність політика. Звертав увагу на ті чи інші світлини та відповідав на запитання присутніх.

«Мабуть, із його трагічною смертю ми багато втратили й на декілька років збилися з правильного курсу, коли Україна як незалежна держава лише формувалася. А нині, на мій погляд, немає таких політиків, моральних авторитетів, які б клали на вівтар свободи свою працю та життя в ім’я утвердження добра і справедливості», - додав на завершення Віталій Шевченко.

Усі охочі можуть ознайомитися з виставкою «Невідомі світлини Чорновола» у четвер, 6 лютого, в ЗОШ №1, а 7 лютого – ЗОШ №2. З понеділка експозицію розмістять в приміщенні Рожищенської міської ради (І поверх).

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні