У Луцьку розпочали відзначення 20-річчя передачі Холмської Богородиці під опіку держави. ФОТО

0
1
У Луцьку розпочали відзначення 20-річчя передачі Холмської Богородиці під опіку держави. ФОТО
З нагоди 20-річчя передачі Холмської Чудотворної ікони Божої Матері під опіку держави і повернення реліквії до духовного життя Музей волинської ікони започаткував культурологічний проєкт «Холмська Чудотворна ікона Божої Матері. 20 років у Музеї волинської ікони». Протягом року тут відбуватимуться наукові, мистецькі, просвітницькі заходи.

Розпочали проєкт із мистецького дійства «Різдвяні зустрічі у Музеї волинської ікони», яке відбулося в неділю, 26 січня. Його відкрила вступним словом директор музею Тетяна Єлісєєва.

Цей мистецький захід організовують в музеї, починаючи з 2008-го. У попередні роки гості музею мали змогу слухати виступи професійних і аматорських колективів з Луцька, Каменя-Каширського, Луцького і Горохівського районів, у репертуарі яких колядки, щедрівки та духовні піснеспіви.

Цього разу до музейників завітав камерний хор «Credo», який був заснований у 2009 році як церковний хор при храмі ікони Божої Матері у Луцьку Волинської єпархії ПЦУ. Учасники хору подарували присутнім старовинні духовні твори, а також піснеспіви сучасних композиторів.

Настоятель храму – луцький декан, митрофорний протоієрей Михайло Онищук. Регент хору – Катерина Токало, викладач Луцького педагогічного коледжу. Камерний хор налічує понад 20 учасників, які є парафіянами храму. Колектив хору брав участь у численних фестивалях, де здобував нагороди і гран-прі.

Фото Володимира ЛУК’ЯНЧУКА

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні