Через перекриття трубопроводу шість багатоповерхівок Луцька три дні були без гарячої води

0
2
Через перекриття трубопроводу шість багатоповерхівок Луцька три дні були без гарячої води
У Луцьку мешканці шістьох багатоповерхівок на три дні лишились без гарячої води через перекритий трубопровід.

Про це повідомляє ДКП "Луцьктепло".

Так, у відділ контролю за споживанням теплової енергії та якістю наданих послуг підприємства звернулися мешканці житлових будинків, що на просп. Соборності, 32-б, 34, вул. Кравчука, 28, 32, 34, 34-а, про надання неякісних послуг з постачання гарячої води.

У разі звернень громадян (усних чи письмових) про ненадання або надання неякісних послуг з постачання теплової енергії та/або гарячого водопостачання, працівники ДКП "Луцьктепло" здійснюють комісійні обстеження приміщень, проводять заміри температури, складають відповідні акти та визначають причини надання послуги з постачання теплової енергії та/або гарячої води неналежної якості.

Тому, у п'ятницю 17 січня, працівники підприємства організували комісійне обстеження системи гарячого водопостачання цих житлових будинків та встановили наступне:

1. З центрального теплового пункту (ЦТП) на вул. Кравчука, 26-г гаряча вода подається з температурою +55ºС.

2. Послуга з постачання гарячої води вищевказаних житлових будинків забезпечується трубопроводами, що проходять через підвальні приміщення цих будинків (транзитні трубопроводи).

3. При обстеженні внутрішньобудинкової системи гарячого водопостачання у підвальному приміщенні житлового будинку на вул. Кравчука, 28 на вводі виявлено перекриту запірну арматуру на зворотному трубопроводі, що призвело до припинення циркуляції гарячої води в системах житлових будинків за адресами: просп. Соборності, 32-б, 34, вул. Кравчука, 28, 32, 34, 34-а, та викликало з боку споживачів масу обґрунтованих скарг на неякісні послуги.

4. Ніяких повідомлень з боку адміністрації ЛК ЖЕК №8 ЖБК, що є виконавцем послуг з утримання будинку на вул. Кравчука, 28, про виконання будь-яких робіт на внутрішньобудинковій системі гарячого водопостачання цього житлового будинку на АДС ДКП "Луцьктепло" та гарячу лінію 15-80 не надходило.

"Тому, для уникнення непорозумінь, ДКП "Луцьктепло" вимагає від виконавців послуг з утримання багатоквартирних житлових будинків усіх форм власності, а також мешканців будинків, узгоджувати проведення ремонтних робіт внутрішньобудинкових мереж опалення та гарячого водопостачання з ДКП "Луцьктепло" у встановленому порядку та не допускати порушень правил експлуатації жилих будинків та інженерного обладнання", – йдеться у повідомленні.

Окрім того тепловики нагадують, що часткове прикриття запірної арматури вузла комерційного обліку (будинкового лічильника тепла) забороняється, а сам теплолічильник не є приладом економії, а приладом фіксації фактично спожитої теплової енергії будинку, чинником переходу на іншу систему розрахунків та стимулом для здійснення подальших енергоощадних заходів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні