--> Іран передумав віддавати «чорні скриньки» зі збитого Boeing Україні | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Іран передумав віддавати «чорні скриньки» зі збитого Boeing Україні

0
-3
Іран передумав віддавати «чорні скриньки» зі збитого Boeing Україні
В Ірані заперечили, що збираються передати Україні «чорні скриньки» з літака компанії «Міжнародні авіалінії України», який збила іранська ракета 8 січня.

Іран самостійно спробує дослідити «чорні скриньки», пише hromadske.

«Ми намагаємось розшифрувати «чорні скриньки» тут, в Ірані. Інакше — передамо їх до України чи Франції, але наразі не ухвалили рішення відправити їх до іншої країни», — розповів директор з розслідування нещасних випадків в Іранській організації цивільної авіації Хасан Резайфар.

18 січня іранське інформаційне агентство Tasnim повідомило, що Іран передасть Україні бортові самописці з літака Boeing 737-800 МАУ. Тоді Хасан Резайфар начебто сказав, що в Ірані «чорні скриньки» не розшифровуватимуть.

Раніше повідомлялося, що записи з бортового самописця українського літака будуть відправлені для розшифровки до Франції. Президенти України Володимир Зеленський та Франції Еммануель Макрон 11 січня домовився про залучення французьких фахівців до розшифровки чорних скриньок.

Згодом французьке Бюро з розслідування та аналізу безпеки цивільної авіації повідомило, що розшифровування чорних ящиків відбуватиметься в Україні та саме Бюро візьме участь у процесі розшифровки.

17 січня міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що «чорні скриньки» зі збитого в Ірані українського літака передадуть в Україну після того, як їх вивчать в Ірані.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні