Чорнобильська АЕС отримала сховище відпрацьованого ядерного палива

0
-4
Чорнобильська АЕС отримала сховище відпрацьованого ядерного палива
Відбулася передача сховища відпрацьованого ядерного палива сухого типу від підрядника компанії Holtec International Чорнобильській АЕС.

Про це УНН повідомляє з посиланням на повідомлення Державного агентства України з управління зоною відчуження у Facebook.

Так, за інформацією заступника директора технічного з експлуатації Володимира Пєскова, підрядник завершив усі будівельно-монтажні роботи, і до Державної архітектурно-будівельної інспекції (далі: ДАБІ) подано заяву щодо отримання сертифікату про завершення будівництвом об’єкту СВЯП-2. Наразі триває робота комісії ДАБІ на майданчику сховища.

“Згідно з контрактною угодою, після завершення будівельно-монтажних робіт, окрім надання відповідного акту, підрядник повинен провести персоналу Чорнобильської АЕС практичне навчання роботі на обладнанні. Це є обов’язковою умовою, оскільки протягом „холодних“ випробувань об’єкту, які відбувалися влітку 2019 року, всі операції з обладнанням СВЯП-2 виконував персонал, залучений компанією Holtec International. Працівники ЧАЕС пройшли теоретичний курс, але напередодні „гарячих“ випробувань робітники, які експлуатуватимуть сховище, мають підтвердити свої вміння та навички на практиці”, — зазначив він.

Також, початок “гарячих” випробувань заплановано на кінець лютого 2020 року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні