На Волині підозрюваний у хабарництві сільський голова повернувся на робоче місце

0
-5
На Волині підозрюваний у хабарництві сільський голова повернувся на робоче місце
Підозрюваний у хабарництві голова Топільненської сільської ради Руслан Присяжнюк повернувся до виконання своїх робочих обов'язків, оскільки збіг термін відсторонення від посади.

Про це відомо з ухвали Луцького міськрайонного суду від 4 листопада, передає "Район.Рожище".

Нагадаємо, сільський голова вимагав 15 тисяч доларів США неправомірної вигоди від громадянина за сприяння в одержанні земельної ділянки та комунального майна у власність. Безпосередньо очільника громади викрито на одержанні частини неправомірної вигоди у розмірі 5 тисяч доларів США.

Захисник обвинуваченого, адвокат Олександр Стасюк заявив клопотання про повернення обвинувального акта, у зв'язку з тим, що документ не відповідає вимогам чинного законодавства. Зокрема, не конкретно сформульоване обвинувачення, а також в обвинувальному акті невірно вказано по-батькові обвинуваченого.

Прокурор заперечував щодо повернення обвинувального акта, вказуючи на безпідставність. Зазначені недоліки він назвав опискою, тому просив призначити справу до судового розгляду, а також продовжити строк запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту та відсторонення від займаної посади, про що подав відповідні клопотання.

Суд постановив обвинувальний акт у кримінальному провадженні повернути для виконання вимог, передбачених законодавством, продовжити відносно обвинуваченого запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 3 січня 2020 року включно, продовжити строк відсторонення від посади сільського голови Топільненської сільської ради Рожищенського району строком на 2 місяці.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні