Експрокурора з Волині визнали невинним у справі про хабарництво

0
Експрокурора з Волині визнали невинним у справі про хабарництво
Із колишнього волинського прокурора Богдана Шумика зняли всі обвинувачення. Його виправдали і визнали невинним. Стражі закону довго вважали, що волинський експрокурор нібито вимагав 2000 доларів за сприяння у достроковому звільненні ув’язненого.

Про це повідомляє ІА Волинські новини.

Справа тягнеться з 2018 року. Правоохоронці довго вважали, що колишній волинський прокурор Богдан Шумик нібито вимагав 2000 доларів, аби посприяти у достроковому звільненні ув’язненого. Слідчі навіть скерували справу до суду. Сам фігурант провадження, експрокурор Богдан Шумик, не на камеру розповів, що хабарна справа, у котрій правоохоронці кілька років хотіли його звинуватити, – це така помста колишнього начальника обласної прокуратури.

Натомість у суді стало відомо, що заявниця кілька разів змінювала свої покази, а записи її зустрічі з тодішнім прокурором і розмова з ним – неповні. В наявних записах немає ніякого вимагання коштів.

«Не відображають повністю всієї зустрічі та розмови, яка відбулась між мною та Сіран 10 січня 2018 року, що істотно порушує моє право на отримання доступу до всіх матеріалів справи. В тому числі і тих, які можуть довести мою невинуватість. Прошу суд визнати поданий прокурором доказ, матеріали НСРД та протокол до нього, недопустимим доказом», – просив колишній прокурор.

Адвокат стверджувала, що заявниця неодноразово змінювала свої покази: «Вони є непослідовними, нечіткими, які взагалі не відповідають зібраним матеріалам справи».

Далі прокурор із Львівщини визнає, що нема прямих доказів, які би вказували на вину волинського експрокурора.

«Не здобуто прямих доказів на підтвердження того, що безпосередньо чи за допомогою інших осіб він вимагав у Сіран грошові кошти за сприяння умовно-дострокового звільнення та вчинення будь-яких дій з цього приводу. Наявні у справі фотографії листувань Сіран не містять висловів про необхідність передачі грошей останньому», – зауважив прокурор.

Не на камеру адвокат зауважила, що заява жінки про вчинення злочину чомусь була написана ще до її зустрічі та знайомства із прокурором Шумиком. А сам експрокурор додав, що тепер уже щодо самої заявниці відкрито кримінальне провадження стосовно дачі неправдивих показів. Жінка – професійна заявниця далеко не в одній хабарній справі, і навіть у сусідніх областях. Експрокурор Шумик зауважив, що на фотографіях, котрі правоохоронці оприлюднили, взагалі не він, а таксист. Кримінальну справу суддя закрив.

«Суд постановив: клопотання прокурора Львівської обласної прокуратури Ковальчука задовольнити. Кримінальне провадження у зв’язку з відмовою прокурора від підтримання публічного державного обвинувачення закрити. Арешти, накладені ухвалою слідчого судді на речові докази, а саме – на майно та документи, скасувати. Грошові кошти, вилучені під час огляду місця події 26.01.2018 р., зокрема 2000 доларів США, що оброблені спецхімпрепаратом «Промінь1», які перебувають на зберіганні у ФБ СБУ України у Львівській області, залишити у володінні останніх», – зачитав вирок суддя Луцького міськрайонного суду Ярослав Артиш.

Усі підозри після п’яти років слідчої і судової тяганини з експрокурора тепер знято.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні