В Україні хочуть ввести нові стандарти і маркування курятини

0
8
В Україні хочуть ввести нові стандарти і маркування курятини
Безконтрольне використання антибіотиків у тваринництві хочуть заборонити і ввести систему контролю маркування продукції залежно від того, чи вона вирощена з використанням антибіотиків, чи без. Це обговорювали під час Міжнародного Конгресу «Раціональне використання антибіотиків в сучасному світі. Antibiotic resistance STOP!».

- На першому місці має бути здоров'я споживачів - вважає Олексій Коваленко, керуючий акціонер Володимир-Волинської птахофабрики, на потужностях якої виробляють бренд натуральної курятини Епікур.

«Ми самі вибираємо, які продукти нам їсти. Шкідливі або корисні, з вирощені з антибіотиками чи ні. Кожен день ми робимо вибір своїм гаманцем на користь якісних або дешевих продуктів. Тому вимога споживача може змінювати ринок. І навіть набагато швидше, ніж регулятори», - говорить Олексій Коваленко.

Під час свого виступу Олексій Коваленко вибачився від імені галузі, яка використовує найбільшу кількість антибіотиків для профілактики і стимуляції росту птиці. Розповів про стандарти виробництва Епікур, світовий досвід відмови від антибіотиків найбільших виробників курятини в США, а також чому світові мережі ресторанів і фаст-фуду вибирають м'ясо, вирощене без антибіотиків.

Варто відзначити, що з дня заснування бренду Епікур компанія привертає увагу суспільства до проблеми безконтрольного використання антибіотиків в сільському господарстві і прагне змінити стандарти галузі та харчової промисловості в цілому.

«Ми будемо активно працювати, щоб акцентувати увагу держави і суспільства на проблемі безконтрольного використання антибіотиків в харчовій промисловості і вирішити її. Створити систему контролю використання антибіотиків і маркування продуктів. Антибіотикорезистентність - це загроза, вирішувати яку необхідно разом: державі, суспільству і бізнесу», - сказав Коваленко.

Зараз в Україні гласність проблеми антибіотикорезистентності і безконтрольного використання антибіотиків у тваринництві тільки набирає обертів, багато в чому завдяки соціально-значимим проектам бренду Епікур.

Однак, такий виклик ринку не до вподоби деяким виробникам, які ставлять прибуток на перше місце і намагаються очорнити бренд, який змінює стандарти галузі в Україні.

Нагадаємо, до 2050 року, за прогнозами медиків, кількість щорічних смертей від не раціонального використання антибіотиків тільки в США досягне мінімум 10 млн осіб.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні