Укрупнення може вирішити проблему округів – політолог. ВІДЕО

2
-8
Укрупнення може вирішити проблему округів – політолог. ВІДЕО
Поки що не відомі остаточні правила наступних місцевих виборів, однак розглядають варіант укрупнення виборчих округів.

Про це в ефірі ток-шоу «Протилежний погляд» на 12 каналі розповів співзасновник Громадянського Руху "СВІДОМІ", політолог Михайло Наход.

Він зазначив, що зараз у Луцьку є технічні округи і через недоліки законодавства частина з них не має свого представника в Луцькій міській раді, а частина має кілька.

Із завершенням децентралізаційного процесу можливий варіант укрупнення округів, коли від одного округу буде кілька депутатів. Тоді зникне проблема округів без депутатів і Прилуцька сільська рада може стати частиною якогось округу.

Однак поки що рано про це говорити, адже немає ані нового закону, ані остаточної дати виборів (вони мали би відбутися у жовтні наступного року), ані фінальної території нового адміністративно-територіального поділу.

Радниця з питань децентралізації Волинського центру розвитку місцевого самоврядування Оксана Урбан акцентувала, що потрібно розуміти, якою саме буде територія Луцька. Мешканці нової ОТГ обиратимуть старосту, депутатів та міського голову.

Довідково:

У 2015 році Луцьк розділили на 42 виборчі округи. В ідеалі кожен з них мав би отримати свого представника в Луцькій міській раді. Проте цього не відбулося: вибори 2015 року залишили 12 округів "осиротілими", а 7 забезпечили подвійним представництвом у сесійній залі. Для того, щоб забезпечити 12 виборчих округів, на яких проживає 43 956 виборців, з ініціативи депутата Луцькради Андрія Покровського було ухвалено програму, яка передбачила додаткове фінансування цих територій.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що ви мусолите цю тему кожний день? Експерти круті реформатор, толком не розуміють про що говорять. І так проблем з головою, ще укрупнення проведіть, щоб все стало.
Відповісти
За радянського союзу теж "укрупнювали" і "об'єднували", а результат - той самий.
Можна вийти з "совка", але важко "совкове мишлення" з себе видавити.
Тепер в "рай лікарню" без ліків пенсіонерам і грудним дітям доведеться добиратися "по укрупньоному", та по "відремонтованим колдо@обинам", з чим всіх вітаю. (нема в той час гарантії що вас вилікують, навіть за "покращену " пенсію чи зарплату. Ще одна "рехформа" г-и " смерть - Супрун"
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні