Радикальна ініціатива: Укрзалізниця звільнить половину персоналу

0
1
Радикальна ініціатива: Укрзалізниця звільнить половину персоналу
У 2020 році "Укрзалізниця" заради економії коштів скоротить 50% адміністративного персоналу, який не пов'язаний з перевезеннями. Працівникам, які залишаться, пообіцяли збільшити зарплати.

Про це повідомляє "Обозрєватєль".

Про це для проекту "12 осіб стратегії Укрзалізниці" заявив член правління компанії Желько Марчек, повідомили у пресслужбі компанії. За його словами, сьогодні на оплату праці УЗ витрачає половину доходів, тоді як у Польщі чи Казахстані цей показник удвічі менший.

Щоб знизити витрати і підвищити зарплати співробітникам, які залишаться, в компанії вирішили провести скорочення. Вибір такого шляху там в тому числі пояснюють досвідом Німеччини і Польщі.

"Укрзалізниця" платить зарплату дроворубам, лісничим та танцюристам. На балансі компанії – сотні підприємств, непов'язаних із залізничними перевезеннями. Ця радянська спадщина змушує нас сплачувати комунальні послуги й податок на землю. У той час, коли з 200 об'єктів соціальної сфери прибутковими є лише 10! Отже, активів, які не стосуються колій, рухомого складу та засобів зв'язку нам доведеться позбутися. Персонал скоротити", – сказав Марчек.

За його словами, скорочувати 120 тис. працівників за один рік, як говорили раніше, "Укрзалізниця" не буде. Процес розтягнуть на 3-5 років. Для цього вже є дорожня карта.

"У 2020 році починаємо скорочувати адміністративний персонал на 40-50%. Усі виробничі функції та кадри буде збережено. Де необхідно, підсилимо. Тут має спостерігатися закономірність: скорочується чисельність та продаються непрофільні активи – суттєво зростає заробітна плата основного виробничого персоналу", – пояснив Марчек.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні