На Волині відремонтували 30-кілометровий відрізок аварійної дороги

0
-6
На Волині відремонтували 30-кілометровий відрізок аварійної дороги
Завершено дорожні роботи на майже 30-кілометровій ділянці дороги територіального значення Т-03-11 /Р-14/ – Седлище – Камінь-Каширський – Ковель – /М-19/ – Колодяжне – Локачі – /Н -17/, що сполучає Седлище і Камінь-Каширський.

Як інформує пресслужба Служби автомобільних доріг Волині, унаслідок хронічного недофінансування дорожньої галузі цей відрізок шляху перебував в аварійному стані, позаяк, як і більшість інших волинських доріг, десятки років не знав серйозних ремонтів.

Така ситуація викликала обурення користувачів доріг, насамперед мешканців довколишніх сіл, які у травні поточного року навіть влаштовували акцію протесту.

На жаль, і цьогоріч не було фінансової можливості провести там капітальний чи середній поточний ремонт, оскільки дорога Т-03-11 не ввійшла до переліку об’єктів, затверджених розпорядженням КМУ від 06.02.2019р. № 130-р. Попри позитивні зміни в дорожній галузі, фактичне фінансування дорожньої інфраструктури області ще не відповідає потребі, адже для відновлення всіх доріг потрібно дуже багато коштів.

Тож на дорозі між Седлищем і Каменем-Каширським на найбільш ушкоджених ділянках проведено поточний дрібний ремонт дорожнього покриття суцільними картами та влаштовано 4 км поверхневої обробки. По всьому іншому відрізку шляху виконані аварійні роботи з ліквідації вибоїн дорожнього покриття за рахунок коштів, що виділяються на експлуатаційне утримання автомобільних доріг державного значення.

"Розуміємо, що проведені роботи не є панацеєю для вказаної ділянки дороги, та, на жаль, саме ямковий ремонт поки лишається найпоширенішим видом робіт на наших автошляхах і дає змогу хоча б на деякий час забезпечити безпечніший проїзд і зменшити аварійність. До слова, з 2018 року в Україні реалізується стратегія об'єднання обласних центрів якісними автошляхами, тож найбільше уваги приділяється автошляхам міжнародним, національним та регіональним. Але маємо сподівання, що вже з наступного року і на ремонт Т-доріг буде спрямовуватись більше коштів, адже нещодавно Урядом схвалено презентовану Укравтодором Стратегію розвитку територіальних доріг на 2020-2024 роки", – зазначають у САД.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні