Коли Прилуцьке приєднається до Луцька

0
3
Коли Прилуцьке приєднається до Луцька
Розповіли, коли територіальна громада Прилуцької сільської ради приєднається до Луцька.

Про це стало відомо у середу, 21 серпня, на пленарному засіданні 60-ї сесії Луцької міської ради.

На початку пленарного засідання директор департаменту економічної політики Борис Смаль запропонував внести до порядку денного проект рішення «Про надання згоди на добровільне приєднання територіальної громади Прилуцької сільської ради до територіальної громади Луцької міської ради».

«Подія історична, бо збільшуються можливості територіальної громади обласного центру. Те, що зараз пропонується реалізувати – це економічна вигода для територіальної громади Прилуцької сільської ради і для Луцької міської ради. На середину листопада цього року може відбутися фактичне приєднання громади до Луцька», – сказав депутат Борис Смаль.

Депутат Павло Данильчук поцікавився, чи зможе Луцьк, у випадку приєднання, очікувати на державну субвенцію. На що Борис Смаль відповів, що міська рада може розраховувати на близько 5-ти мільйонів гривень державної субвенції на розвиток інфраструктури.

Радник Луцького міського голови Ігор Поліщук сказав, що приєднання до Луцька Прилуцької територіальної громади – це лише початок, який спонукатиме мешканців інших ОТГ приєднатися до обласного центру Волині.

«Депутати неодноразово голосували за приєднання, але сільський голова щоразу ветував це рішення. Приєднання Прилуцького – це лише початок. Я переконаний, що незабаром ми приєднаємо і Боратинську, і Жидичинську, і Підгаєцьку, і Гірко-Полонківську сільські ради. Ми покажемо на прикладі цієї громади, що ми будемо дбати про Прилуцьке, місцевих мешканців. І я впевнений, що мешканці інших громад будуть просити в сільських голів, аби приєднатися до Луцька», – сказав Ігор Поліщук.

Нагадаємо, в липні депутати Прилуцької сільської ради проголосували за приєднання до Луцька.

На початку липня успішно завершився перший етап процесу приєднання Прилуцької сільської ради до міста Луцька.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Усе лише розпочинається в черговий раз», – експерт про рішення Прилуцького приєднатися до Луцька

Депутат Прилуцької сільської ради Петро Сущук розповів, що переконати мешканців територіальної громади приєднатися до Луцька, було складно. Лише з четвертої спроби це таки вдалося.

«Шлях до об’єднання був нелегким. У нас було три спроби, які були невдалими. Ця спроба буде позитивною, я думаю, що нам це вдасться. Ми розуміємо, що, об’єднавши наші території, ми зможемо об’єднати наші зусилля, аби покращити якість медичних, освітніх та інших послуг. Нам важко було переконати людей, але вдалося. Надіюся, що об’єднання в найближчому часі принесе нам хороші, позитивні зміни», – сказав депутат.

Так, 33 депутати Луцької міської ради підтримали цей проект рішення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні