«Слуга народу» вже напрацьовує законопроекти – Дмитро Разумков у Луцьку

0
5
«Слуга народу» вже напрацьовує законопроекти – Дмитро Разумков у Луцьку
Виборча кампанія у розпалі, і за декілька днів до дня голосування українці мають змогу поспілкуватися із представниками партій, які беруть участь у передвиборчій гонці, аби визначитися з вибором або ж остаточно переконатися, що вибір зроблено правильно.

У вівторок, 16 липня, Луцьк відвідав лідер партії «Слуга народу» Дмитро Разумков, і журналісти змогли поставити політику запитання, які найбільше хвилюють волинян перед виборами.

МОВА МАЄ ЗНАЧЕННЯ

Як відомо, Дмитро Разумков спілкується російською мовою, але ж у нас діє Закон України «Про мову». Журналістів цікавило, чи буде дотримуватися засад цього закону майбутній голова парламентської фракції «Слуга народу».

«Я дійсно у побуті використовую російську мову і ніколи цього не приховував. Поки я не на державній службі, я буду спілкуватися російською. Звісно, коли я буду на державній службі, я буду спілкуватися державною мовою», – відповів Дмитро Разумков.

Політик висловив сподівання, що після 21 липня перейде на державну мову, отримавши мандат. Водночас зазначив, що не бачить у мовному питанні великої проблеми, та вважає, що його чудово розуміють, коли він спілкується російською.


ЧЕРГОВІ ПОЗАЧЕРГОВІ: ЧИ БУДУТЬ МІСЦЕІ ВИБОРИ У 2019 РОЦІ?

У медіапросторі останнім часом поширюється інформація про дострокові місцеві вибори у 2019 році. Дмитра Разумкова попросили прокоментувати можливість таких виборів.

«Давайте спочатку ми пройдемо і закінчимо парламентські. А потім, виходячи з цього, ми будемо обговорювати майбутні місцеві вибори. Я думаю, що у нас різні можуть бути погляди у партії», – відповів Дмитро Разумков.

Лідер партії зазначив, що у «Слуги народу» може бути партійна дискусія, і в кожного можуть бути різні позиції з тих чи інших питань.

«Я думаю, що у нас зараз буде багато викликів після виборчої кампанії, які нам потрібно буде вирішити. Це і бюджет, і коаліція, і висування прем’єра й формування уряду. А далі подивимось», зазначив Дмитро Разумков.


ЧИ СЛУЖИТИМУТЬ «СЛУГИ НАРОДУ» В НОВОМУ УРЯДІ?

Політик розповів, що, ймовірно, частина кандидатів у депутати зі списку «Слуги народу» опиниться у новому складі уряду.
«Якщо вони себе добре зарекомендували на інших посадах, я не виключаю, що деякі з них підуть до органів державної влади, в тому числі – до уряду», – припустив лідер «Слуги народу».


ЧИ Є ШАНСИ В ІГОРЯ ПАЛИЦІ ОЧОЛИТИ НОВИЙ УРЯД ТА ЯКОЮ БУДЕ КОАЛІЦІЯ?

Волинян цікавить подальша політична участь голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці, адже у ЗМІ просочилася інформація, що нібито його готують до управління новим урядом.

«Партія сьогодні займається виборами, і часу на балачки нема. Тому кандидатуру Ігоря Палиці не обговорювали. Хай спочатку вибори пройдуть. Кандидатура прем’єра обговорюється в коаліції. Сьогодні ні по кому така дискусія не ведеться. Сьогодні є чим зайнятися і без того», – розвінчав такі чутки Дмитро Разумков.

Не став робити прогнозів політик і про формат майбутньої коаліції. На питання, з якими партіями «Слуга народу» формуватиме більшість, Дмитро Разумков відповів зустрічним питанням: «А які пройдуть і у якій кількості?» А далі продовжив: «Я б радив опонентам не ділити шкіру невбитого ведмедя. Нехай спочатку український виборець зробить свій вибір. І виходячи з цього, ми будемо дивитися».

Політик зазначив, що свої «червоні лінії» у «Слуги народу» окреслили давно, ще під час президентської кампанії.

«Тому давайте не забігати наперед. Все дізнаємося після 21 числа. А формування коаліції буде відбуватися тоді, коли потрібно», – зазначив лідер політичної сили.


«У НАС НЕМАЄ ПРІОРИТЕТІВ – ВСЕ ГОЛОВНЕ»

Розповів Дмитро Разумков і про законодавчі ініціативи, над якими вже працюють у команді «Слуги народу».

«Ми звертаємо увагу на все. Сьогодні по всіх напрямах працюють внутрішні комітети, відповідні комітетам Верховної Ради. Сьогодні вже йде напрацювання законопроектів. У нас нема пріоритетів, всі напрями важливі», – поділився методикою роботи своєї команди Дмитро Разумков.


ПРЕЗИДЕНТ ПРИЇДЕ ДО ЛУЦЬКА

Президента хочуть бачити у Луцьку, тому попросили Дмитра Разумкова передати главі держави запрошення до нашого міста.

«Я, на жаль, зараз практично не бачу Президента. Бо я займаюся виборами, а Президент своїми безпосередніми справами. Тому мені важко буде йому порадити», – відповів Дмитро Разумков.

Втім, лідер «Слуги народу» зазначив, що Володимир Зеленський їздить по всій країні і, ймовірно, планує приїхати в Луцьк.

«Думаю, рано чи пізно це станеться», – висловив надію Дмитро Разумков.


* * *
Журналісти отримали чіткі відповіді на всі поставлені запитання. Склалося враження, що нарешті з’явилася партія, політики від якої йдуть до парламенту не для того, щоб багато говорити, сіяти порожню риторику, а робити чіткі і конкретні справи задля зміни старої системи.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні