У Молдові декілька дітей померли через лікування корости та педикульозу

0
1
У Молдові декілька дітей померли через лікування корости та педикульозу
Міністр охорони здоров'я Молдови Алла Немеренко розпорядилася терміново забезпечити місцеві медичні установи ліками від корости та педикульозу.

Це сталося після смертельних випадків в результаті неправильного лікування. Про це міністр написала у себе в Facebook, передає УНН.

Вона нагадала про нещодавні випадки, що сталися в республіці: 18 червня 11-річна дівчинка з Телешеу померла після того, як її тітка застосувала розчин пестициду для лікування педикульозу; 19 квітня 16-річний хлопчик помер після того, як його бабуся помазала його речовиною із вмістом сірки для лікування корости; 28 жовтня минулого року троє дітей загинули в селі Флокоаса після вдихання парів інсектицидів, ще четверо були госпіталізовано у важкому стані.

“Сильніше, ніж пестициди, вбиває невігластво”, — додала Міністр.

Зараз в країні вживаються необхідні заходи для забезпечення населення ліками.

“Ми спільно з Міністерством освіти розпорядилися, щоб всі установи первинної медико-санітарної допомоги були в терміновому порядку забезпечені ліками проти корости та педикульозу, місцеве населення має бути поінформовано про те, що в медичному центрі або офісі, у лікаря або медсестри вони можуть отримати ці ліки безкоштовно в будь-який час”, - заявила Немеренко.

За її словами, в той же час в таборах для відпочинку, в медичних та освітніх установах медперсонал організовує активні медогляди для виявлення цих захворювань.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні